Trondheim 20230709. Rosenborgs trener Svein Maalen og Lillestrøms trener Geir Bakke hilser før eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Lillestrøm på Lerkendal stadion.
Hovedtrener Geir Bakke og assistenttrener Petter Myhre (til høyre) gjenforenes.

Petter Myhre med trenercomeback i VIF: – Fem måneder som arbeidsledig var lenge

Petter Myhre blir gjenforent med sin tidligere trenermakker Geir Bakke i Vålerenga. – Det er veldig spennende å være tilbake i Vålerenga.

Publisert

Oslo-klubben bekrefter selv ansettelsen.

Petter Myhre og jeg har jobbet sammen i flere år med gode erfaringer. Vi utfyller hverandre som trenere, og begge kjenner de utfordringene Vålerenga er i nå etter nedrykket. Hele støtteapparatet gleder seg til oppgavene som venter, sier Geir Bakke i en uttalelse.

Både TV 2 og Nettavisen hevdet tidligere onsdag å ha kilder på at Myhre kommer til å bli ansatt i VIF.

– Det er veldig spennende å være tilbake i Vålerenga. Fem måneder som arbeidsledig var lenge, og jeg er takknemlig for muligheten jeg får her, i en klubb jeg kjenner godt fra før. Det har vært noen hektiske dager. Romjula har gått med til forhandlinger og telefonsamtaler mellom skiturene, sier Myhre.

Ledet Lillestrøm

– Jeg har jobbet sammen med flere av de som er i teamet tidligere og gleder meg ekstremt til å ta fatt på feltet igjen, legger han til.

Myhre har vært uten trenerjobb siden han og Bakke brått ga seg i Lillestrøm forrige sesong.

De to kameratene ledet LSK opp i Eliteserien etter klubbens forrige nedrykk. Nå venter den samme jobben i Vålerenga.

– Veldig motivert

– Det er jo vanlig at hovedtrener tar med seg sin mann i trenerteamet sitt. Da Geir kom til oss i sommer var ikke dette mulig, men nå åpnet det seg heldigvis en mulighet. Petter er veldig motivert, og vi landet avtalen ganske raskt etter solid og helhetlig støtte i styrene, sier sportssjef Joacim Jonsson.

Myhre var assistenttrener i Vålerenga i perioden 2001 til 2006, og overtok hovedtreneransvaret i 2007. De tre siste årene var Myhre har også trent Strømmen. I tillegg har han vært trener på Wang Toppidrett og fotballekspert for TV 2.

Powered by Labrador CMS