MIN JULEFERIE

Kamal Saaliti (ytterst til høyre i bildet til venstre) strålende fornøyd sammen med familie i kusinas bryllup i Nederland, og i bildet til høyre, sammen med Arif Nassor Salum, best kjent som artist under eget fornavn, som var blant kjendisene som stilte til kjendiskampen som ble arrangert under Sålevending-turneringen før jul.

Minnerike dager for Sålevending-Kamal: – Hele storfamilien var samla. Flere familiemedlemmer hadde jeg ikke sett på over 30 år

Fotballturnering for hundrevis av ungdommer, kjendiskamp, gjenforening med familie i bryllup og baking med samboeren Siri har vært blant høydepunktene i løpet av ferien for Kamal Saaliti.

Publisert

44-åringen jobber som miljølærer på Apalløkka skole og bor på Lambertseter. Han er født og oppvokst i Midar i Marokko og kom hit til lands i midten av tenårene.

«Min juleferie»

I denne spalten spør VårtOslo ulike Oslo-folk om hva de bruker juleferien på samt hvilket forhold de har til julen.

Den tidligere fotballspilleren, som blant annet har fortid i Vålerenga, Ullern og Frigg, har gjort seg bemerket gjennom sitt engasjement for å gi ungdom gratis tilbud om arrangementer og aktiviteter blant annet i form av fotballturneringer gjennom Sålevending.

Senest rett før jul hadde Sålevending turnering det var enorm interesse for der flere hundre sto på venteliste.

– Hvor og med hvem tilbringer du juleferien – hva bruker du helst tiden din på da? 

Kamal med Arif i forbindelse med Sålevendings kjendiskamp.

– Jeg og vi i Sålevending brukte litt av juleferien på å arrangere en stor fotballturnering for ungdom på Valhall Arena. I tillegg var jeg i kusina mi sitt bryllup i Nederland. Hit dro jeg sammen med familien min.

Kamal er miljølærer og engasjert ildsjel. Her varmer han seg over bålpanna i forbindelse med «håpsvandringa» på Apalløkka skole.

– Hva har desember i hovedstaden bydd på for deg? 

– Desember har bydd på masse julestemning med matlaging og baking sammen med samboer Siri. Ellers gikk mye av tiden også til å planlegge turneringen vår. Vi har også arrangert mye fint for elevene våre på Apalløkka skole, deriblant det vi kaller «håpsvandring».

Elevene dannet et hjerte i skolegården da det ble arrangert «håpsvandring» på Apalløkka skole, der Kamal er miljølærer.

– Hva er ditt beste juleminne? 

– Mitt beste minne er da hele storfamilien var samla i bryllup i Nederland nå. Flere av familiemedlemmene hadde jeg ikke sett på over 30 år! 

Gjensynsgleden var stor da Kamal møtte hele storfamilien igjen i kusinas bryllup.

– Hva er den fineste gaven du har fått? 

– Jeg fikk ny pute, dyne og verdens fineste julekalender av min samboer Siri.

– Hva spiser du helst til jul og nyttår? 

– Jeg som ikke spiser svin, spiser helst mine hjemmelagde medisterkaker, pinnekjøtt og kalkun til nyttår.

– Hva er dine håp for det nye året? 

– Mitt største håp i 2024, er at grusomhetene på Gaza skal ta slutt, og at palestinerne skal få den frihetene de har krav på og ikke minst fortjener.

Powered by Labrador CMS