Frp reagerer kraftig på fyrverkeri-kutt i Oslo

Frp i Oslo reagerer kraftig på at kommunen ikke tilbyr felles fyrverkeri til innbyggerne i år. De lover nytt fyrverkerishow hvis de borgerlige vinner valget.

Publisert

– Det blir garantert fyrverkeri utenfor Langkaia om borgerlig side vinner valget neste år, lover bystyremedlem og finanspolitisk talsperson i Oslo Frp, Lars Petter Solås.

Oslo kommune har innført totalforbud mot privat oppskytning av fyrverkeri innenfor hele ring 2. I år dropper de også kommunalt fyrverkeri som kompensasjon for forbudet, som eneste norske storby.

– Oslo-folk fortjener en skikkelig markering av inngangen til det nye året, slik tradisjonen vår er. I den tette byen innenfor ring 2 er det fornuftig at fyrverkeriet er offentlig, det burde det også være i år, sier Lars Petter Solås (Frp).

– Humørløs og grunnløs

Miljøbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG) i Oslo har begrunnet kuttet med at fyrverkeri er til stor skade for mennesker, dyr og miljøet.

– Byrådets avgjørelse er både humørløs og grunnløs. Verken Miljødirektoratet eller forskere støtter byrådens påstand, så MDG må være ærlige på at de gjør dette fordi de misliker fyrverkeri og ikke fordi det er noe vitenskapelig grunnlag for det, sier Solås.

Kuttet halv million

I behandlingen av Oslo-budsjettet for 2022 var det bare Frp, Høyre og FNB som stemte mot å kutte pengene til fyrverkeri. Det lå opprinnelig inne 500.000 kroner til dette i byrådets budsjettforslag, men Ap, MDG, SV og Rødt fremmet et nytt forslag hvor pengene ble fjernet.

Tidligere har Oslo kommune sørget for offentlig fyrverkeri ved Langkaia. Siste oppskyting var i 2019. I 2020 ble fyrverkeriet avlyst på grunn av pandemien og i 2021 var begrunnelsen økonomi.

Powered by Labrador CMS