Hans Olav Syversen (KrF) under fremlegging av statsbudsjett for 2017. Foto: Stortinget

— Det burde vært en selvfølge at alle nye skolebygg ble universelt utformet

Publisert

Nedsatt funksjonsevne skal ikke være noe hinder for å delta og lykkes i samfunnet. Det vil jeg kjempe for på Stortinget.

Gunn Pound, styremedlem i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) i Oslo, kommer med en utfordring til Oslos stortingkandidater, i VårtOslo 15. august.

Hun skriver: «Hele 80 prosent av norske skoler har fysiske barrierer som stenger elever med funksjonshemming ute.», og utfordrer oss på: «Hvordan har Oslos stortingskandidater tenkt å løse dette?»

Ønsker å gi en frist for tilpasning av bygg

Jeg deler beskrivelsen av utfordringen som Gunn Pound presenterer i sitt leserinnlegg. Det er mye å ta tak i når det gjelder universell utforming. For få av dagens skoler er tilrettelagt for personer med nedsatt funksjonsevne. Det er diskriminerende.

KrF ønsker å gi en frist for tilpasning av bygg til «universell utforming», og sikre finansieringen av dette. Vi vil også nedfelle forskrifter med tidsfrister for universell utforming av alle grunnskoler.

At 64 prosent av barn med funksjonsnedsettelser ikke fullfører videregående i Norge er for dårlig. Det å ikke fullføre skolen gjør også at mulighetene senere i livet blir sterkt redusert. Det burde vært en selvfølge at alle nye skolebygg ble universelt utformet. Det handler om likeverd og like muligheter - og er viktig for KrF.

Nedsatt funksjonsevne skal ikke være et hinder

Vi ønsker et samfunn hvor alle kan bidra og delta på lik linje, ha de samme mulighetene og leve i tråd med egne ønsker. At dette er mer enn hul retorikk har Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon selv vist, ved å gi oss terningkast seks i deres vurdering av de politiske partienes programmer.

Nedsatt funksjonsevne skal ikke være noe hinder for å delta og lykkes i samfunnet. Det vil jeg kjempe for på Stortinget!

Powered by Labrador CMS