DEBATT

Norges svømmeforbund sier at i Oslo er det 31.000 mennesker per svømmehall over 12,5 meter. Det nest dårligste fylket i landet er Viken som har 9.000 mennesker per basseng. Slik er virkeligheten, sier Siavash Mobasheri og Terje Skaufjord fra Rødt.
Norges svømmeforbund sier at i Oslo er det 31.000 mennesker per svømmehall over 12,5 meter. Det nest dårligste fylket i landet er Viken som har 9.000 mennesker per basseng. Slik er virkeligheten, sier Siavash Mobasheri og Terje Skaufjord fra Rødt.

– Badetilbudet i Oslo blir ikke bedre av sleivete kritikk

I sommer deler 700.000 mennesker på to svømmehaller i Oslo. Om så Oslo tredoblet antall bassenger i de nærmeste årene, ville vi likevel ligge på sisteplass i Norge. Det er ikke bra nok!

Publisert

Nylig kritiserte Rødt byrådet for å holde stengt de fleste av Oslos innendørsbad i sommerferien, og etterlyste planer for nye bad i Oslo. Byråd Omar Samy Gamal bruker i VårtOslo store ord om hvor åpent det er, men den som vil kan sjekke på kommunens egen hjemmeside (på Oslo-badene) for å kunne konstatere at vi har rett.

Når det gjelder ambisjoner om å gjøre noe med det tragiske underskuddet på innendørs svømmeanlegg som har fått utvikle seg i byen siden 1983, da Holmlia bad ble bygd, har byrådet ingenting å melde.

Når Stovner bad en gang blir ferdig, økes antall bad i Oslo med ett. Da ser vi bort fra at mange terapibad, Vestli skoles bad og andre skolebad er blitt stengt. Da Holmlia bad ble bygd, hadde byen 450.000 innbyggere. I 2030 vil vi være 750.000.

Fortsatt være verst i landet

Norges svømmeforbund sier at i Oslo er det 31.000 mennesker per svømmehall over 12,5 meter. Det nest dårligste fylket i landet er Viken som har 9.000 mennesker per basseng. Om så Oslo tredoblet antall bassenger i de nærmeste årene, ville vi likevel ligge på sisteplass i Norge. Det er virkeligheten.

Byråden gjør det samme som sine forgjengere. For n'te gang forsøker de å framstille Tøyenbadet, Manglerud bad og vedlikehold av andre eksisterende bad som at Oslos befolkning og skoleelever får flere bad i byen. Sånn er det bare ikke. En løgn blir ikke mer sann av å gjentas.

Omar Samy Gamal refser med rette tidligere byråd for å ha nedlagt og solgt Sagene bad. Men nåværende byråd har hatt syv år på seg til å kjøpe det tilbake, og igjen gjøre det til det som står over inngangsdøra: Sagene folkebad.

Vi mimrer ikke, vi spør

Rødt mimrer ikke om 2014 og det borgerlige byrådet, men viser til et veldig viktig prinsipp som slås fast i Bademeldingen av 2014, om at svømmehall skal vurderes der en ny skole planlegges.

Det har så vidt vites nåværende byråd aldri gått ut mot før, selv om de i liten grad har fulgt det opp.

Men Rødt vil altså at det skal være slik. Og da spør vi: Hvor planlegges nye bad? Hvilke skoler, hvilke flerbrukshaller, i hvilke nye bydeler? Når gjør byrådet alvor av å bygge Frognerbadet om til helårsbad?

Powered by Labrador CMS