Sondre Bolling Vaaler. Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF

17-åring fra Vålerenga hockey kan bli hentet inn til NHL til neste år

Publisert

Sondre Bolling Vaaler står på "Central Scouting Players to Watch"-lista i den amerikansk-canadiske hockeyligaen, NHL.

Unggutten er egentlig u18-spiller, men har spilt flere kamper for u20 enn for u18 de to siste sesongene. Han hadde allerede en stor rolle i u20 elite-laget, da de kunne titulere seg som norgesmestere i våres.

Nå står Kløfta-gutten på listen over unggutter som kan plukkes i neste års NHL-draft. 17-åringen er C-ratet, og kan derfor plukkes i 4.-6.-runde.

Jobber hardt

– Sondre er en ekstremt dedikert og arbeidende spiller. En bra type både på og utenfor isen. Han har vært i klubben i flere år og gått gradene her. I fjorårets sesong var han en viktig brikke for u20-laget. Denne sesongen er han en del av kapteinsteamet og er viktig for oss av og på isen, sier Frikk Juell, hovedtrener for u20.

Svært viktig for laget

Det er ikke ofte en u18-spiller får æren av å bære A-en på brystet i et u20-lag, men det får Sondre Bolling Vaaler denne sesongen. Noe som er et bevis på hvor viktig han er for laget. Som mange av sine lagkamerater, er han elev på WANG Toppidrett, som Vålerenga lenge har hatt et tett samarbeid med, ifølge nettsidene til VIF hockey.

– Med hans mentalitet og ferdigheter, har han gode forutsetninger for å ta steget videre i klubben og internasjonalt på sikt, sier Juell.

Se hele lista her – NHL Central Scouting Players to Watch

Powered by Labrador CMS