Vålerengas Kenneth Larsen og Mathias Trygg jubler sammen med Mathis Olimb, som nå er tilbake i klubben.

Mathis Olimb vender tilbake til Vålerenga: – Vi er veldig, veldig fornøyde

Spilleren er tilbake i Vålerenga etter 14 års spill i utlandet. Roy Johansen mener Vålerenga får en ny dimensjon i spillet med Olimb.

Publisert

Mathis Olimb har signert en fireårskontrakt med Oslo-klubben, får NTB bekreftet.

— Vi er veldig, veldig fornøyde med å få Olimb tilbake, og det gleder stort at han velger Vålerenga når han skal tilbake til norsk hockey. Mathis er en fantastisk spiller på og utenfor isen. Jeg er kjempefornøyd med at han valgte å signere, sier trener Roy Johansen til NTB.

— 100 prosent seriøs

Han hadde Olimb på landslaget over en lengre periode og har bare lovord å si om sin nye spiller.

— På isen bidrar han med veldig gode ferdigheter. Han er 100 prosent gjennom en seriøs fyr som står for de rette verdiene. Han har vært med i mange år og vet hva som kreves. Det er en spiller som kommer til å bli høyt verdsatt for de på og utenfor isen, sier Johansen.

— I tillegg er det en attraktiv spiller å se på for publikum. Jeg er veldig fornøyd med at store profiler kommer tilbake til norsk hockey og velger Vålerenga. Han gir oss en ny dimensjon i spillet vårt. Han er en veldig bra mann å få til klubben.

Også sportssjef Frikk Juell er storfornøyd.

— Vi er veldig glade for at Mathis velger Vålerenga når han nå vender hjem. Han drar med seg erfaring og profesjonalitet i laget. Vi gleder oss til å se Mathis i Vålerenga-drakta den kommende sesongen, sier Vålerengas sportssjef til NTB.

Debuterte i 2006

Olimb spilte i klubben som ung og fikk sin debut på A-laget i 2002, som 16-åring. Allerede i sin første sesong noterte han seg for ni poeng (fem mål, fire målgivende) på ti kamper.

Siden hans siste opphold i Vålerenga i 2007, har det blitt spill i Tyskland, Sverige, USA, Finland, Sveits. Sist sesong ble det ti mål og 26 målgivende pasninger på 50 kamper for tyske Grizzlys Wolfsburg.

Under ishockey-VM i Latvia i mai scoret han to mål og hadde en målgivende pasning.

Også Stefan Espeland har blitt signert denne sommeren.

Powered by Labrador CMS