Fretex fortsetter å selge møbler, selv om de ikke henter dem. Foto: Fretex
Fretex fortsetter å selge møbler, selv om de ikke henter dem. Foto: Fretex

Fretex vil ikke lenger hente møbler hjemme hos folk

I mange tiår har Fretex tilbudt å hente møbler. Nå avsluttes denne ordningen. En årsak er at brukte møbler ofte selges og gis bort via nettet.

Publisert

– Det er i dag både enkelt og raskt å selge eller gi bort møbler via ulike nettplattformer. Dette merker Fretex. Det positive er at møblene da kommer til nytte. Også for miljøet er det bra at møbler og andre varer får så lang levetid som mulig, sier Glenn Hole, daglig leder i Fretex Miljø AS.

Håper folk gir fortsatt

Fretex fortsetter å selge møbler. Hole legger ikke skjul på at han ønsker at mest mulig skal gis til Fretex, også møbler og annet interiør, som kan leveres til mottakene og de store butikkene.

Brukte møbler kan leveres til butikkene og mottakene. Foto: Fretex
Brukte møbler kan leveres til butikkene og mottakene. Foto: Fretex

– Gavene som folk gir til Fretex får betydning utover miljøgevinsten. De bidrar også til Frelsesarmeens utstrakte sosiale arbeid, forteller Hole.

Færre på arbeidstrening

En annen årsak til at Fretex slutter å hente er at møblene de henter hjemme hos folk, har vært vanskelige å få solgt i Fretex-butikkene. Noe som gjør utgifter til biler og mannskap vanskelig å forsvare.

Samtidig har behovet for arbeidstrening gått ned. Også det en av årsakene til at Fretex ikke lenger henter møbler hjemme hos folk.

Powered by Labrador CMS