Vålerenga feirer etter Sory Diarra scorer under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og FK Haugesund på Intility Arena.

Vålerenga brøt marerittrekken på hjemmebane: – Skulle hatt tre poeng

Vålerenga reddet 1-1 hjemme mot Haugesund søndag. Dermed stoppet de tapsrekken på hjemmebane, men forblir på nedrykksplass.

Geir Bakkes menn har begynt på veien tilbake mot trygg grunn i Eliteserien med fire poeng på de to siste kampene. Oslo-laget har likevel ikke sanket mer enn fem poeng på de siste ti kampene. Det holder til en nest-sisteplass med ett poeng opp til kvalikplassen like etter halvspilt sesong.

Vålerengas stygge rekke med nederlag i Eliteserien ble brutt forrige runde da Oslo-laget vendte til 3-1 borte mot Strømsgodset. Seieren, som var deres første i seriesammenheng siden 16. mai, var en sårt etterlengtet opptur i det som har vært en tøff sesong for hovedstadsklubben.

Trepoengeren kom imidlertid på bortebane, og Vålerengas marerittrekke på fem strake nederlag foran egne supportere, var enda i live før søndagens oppgjør.

– Ikke godt nok fra start av

Oslo-laget så ut til å styre mot sitt sjette strake tap på eget kunstgress etter en tidlig scoring av Sory Diarra, men midtveis inn andreomgangen reddet Petter Strand ett poeng for blåtrøyene. Klubben har dermed brutt to svake resultatrekker i de siste to kampene.

Haugesund med ballen i målgården.

– Det var ikke godt nok fra start av, så kommer vi inn i det etter hvert. Men det var ikke nok til å vinne, vi skulle hatt tre poeng her i dag. Vi må begynne å ta mer poeng hjemme, sa Strand til TV 2 etter kampen.

Haugesund sto med to strake tap og var på en 12. plass før runden. Klubben hadde ikke tatt mer enn tre poeng på de siste fem kampene før søndagens kamp, og på bortebane sto de med 1-1-7 etter ni spilte. Dermed var søndagens resultat en opptur også for dem.

Markkryper

Gjestene gikk rett i angrep, og etter seks minutter spilt hamret Diarra inn 1-0. Haugesund sto høyt, og ballen endte etter hvert hos Diarra. Spissen brukte ett touch på å vende seg rundt før han hamret inn kampens første langs gresset.

Vålerenga spilte seg inn i kampen etter gjestenes pangåpning, men til tross for et par muligheter mot slutten av omgangen, så gikk lagene til pause på 0-1.

Petter Strand og Bilal Njie i duell.

– Den første halvtimen er bra, så kommer Vålerenga mer inn i det. Vi må bare gi blanke faen i alt, og så bare «dryla» på, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug til TV 2 i pausen.

Utlignet

Gjestene spilte seg til en ny stor mulighet like etter sidebytte, men Fredrik Oldrup Jensen blokkerte og holdt blåtrøyene inne i kampen.

I det 66. minutt så hjemmelaget ut til å få den forløsende scoringen, men Seedy Jatta ble avblåst for offside.

Tre minutter senere fikk de imidlertid lønn for strevet da Strand styrte inn 1-1. Magnus Riisnæs fant Strand med et innlegg, og sistnevnte traff blink på helvolley. Det holdt til et etterlengtet uavgjortresultat for Vålerenga.