Overblikket

Oslo 20231019. Vålerengas hovedtrener Frederik Andersson under eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Stjernen på Jordal Amfi.
Vi har sett coach Andersson tukte søppelkasser etter tullete tap før. Vi tipper noe av inventaret fikk gjennomgå etter kampslutt tirsdag, sier Atle Enersen.

Kampen var, for å si det mildt, gale menns verk

I det store og hele er han en sindig mann godeste trener Andersson, men han kan også rakne når det er grunn til det. Han er minst like bitter på, og føler på det samme som selv den bitreste av de bitre spillerne.

Sånn helt nedi starten av november fikk coach Fredrik Andersson det han ønsket seg i en veldig tidlig julegave – en hel god kamp, tre gode perioder. Og det var mot riktig lag, Storhamar.

Storhamar og Stavanger er riktige lag å slå, skal Vålerenga holde tabelltoppen når serien gjøres opp, og så vel lag som støtteapparat og supportere kan se nedover til alle. Onde, hodeløse stemmer elsker feilaktig å påpeke at serien er ubrukelig og at det er sluttspillet som teller i Norge.

Det er feil.

Gir hjemmebanefordel

Jo lenger opp på tabellen man er etter serien, jo bedre utgangspunkt får man i NM-sluttspillet i form av hjemmebanefordel.

Så serien er ikke ubetydelig. Det er bare å spole tilbake til forrige sesongs NM-sluttspill, så ser man hva hjemmebanefordelen resulterte i. Stavanger tok serien og Stavanger tok Haralds pokal. Etter en over middels spennende finaleserie, kunne Stavanger heve pokalen mot taket i oljetanken.

Vi spår seier

Ok. Men mest sannsynlig mister Vålerenga tabelltoppen til Storhamar snart, med mindre dem gjør skam på seg. Det skjer. Storhamar har nemlig én kamp mindre spilt og ligger i skrivende stund to poeng bak Vålerenga.

Neste runde som går av stabelen, er torsdag. Storhamar møter Lillehammer borte, og Vålerenga møter Stjernen fra Fredrikstad nedi sumpa der.

Vi spår tre poeng til hvert av lagene Storhamar og Vålerenga. Vi vet ikke, fordi vi gidder ikke sjekke når Storhamar skal spille sin hengekamp. Stjernen kan for øvrig legge seg ned og dø, de er 27 hjelpeløse poeng bak Vålerenga og kan kave rundt i gjørma som den 6. plassen gir.

Gale menns verk

Men så til tirsdagens kamp igjen.

Det er ikke så mye annet å si enn at Vålerenga til slutt fikk en god dose buksevann. Etter å ha ledet 2-0 og 3-1 gikk det helt over styr i 3. periode. Og da mener vi regelrett over styr, og en ydmykelse av sjelden karakter var et faktum.

Vålerenga hadde Stavanger på gaffelen, men laget fra Oslo Øst maktet ikke å kjøre hele veien inn. Fem mål imot i én periode er, for å si det mildt gale menns verk. 5-3 kom i åpen kasse med seks utespillere på isen. Og som om det ikke var nok kom 6-3 fra Stavangers Mathias Trettenes inn med Tobias Breivold voktende i målet igjen.

Snakk om å regelrett miste det totalt. Normalt er 2. perioder skremmende dårlig når de først gjør det dårlig, men her forplantet statistikken seg til 3. periode.

Snur havariet tirsdag

Vi har sett coach Andersson tukte søppelkasser etter tullete tap før. Vi tipper noe av inventaret fikk gjennomgå etter kampslutt tirsdag.

I det store og hele er han en sindig mann godeste Andersson, men han kan også rakne når det er grunn til det. Han er minst like bitter på, og føler på det samme som selv den bitreste av de bitre spillerne.

Det skal holde hardt å snu følelsen av havariet i oljetanken tirsdag, men sjansen er god mot Stjernen.

Kjør da ‘Enga!

God natt Vålerenga, hvor enn du er…Powered by Labrador CMS