Sara Hørte er klar for Vålerenga.

Forlater Rosenborg til fordel for Vålerenga: – Har mye familie og venner her

Midtstopperen signerer for Vålerenga.

Publisert

Sara Hørte kommer gratis fra Rosenborg etter at kontrakten løper ut 31. juli, opplyser Vålerenga i en pressemelding mandag formiddag der de bekrefter overgangen.

– Det var et veldig vanskelig valg, for jeg har hatt det veldig bra i Rosenborg. Samtidig så tror jeg at jeg kan utvikle meg enda mer i Vålerenga. Jeg synes fremtiden til Vålerenga er veldig spennende, både med spillerne og støtteapparatet, sier Hørte.

23-åringen – som spilte barnefotball i Huk og senere dro til KFUM, før hun som 16-åring meldte overgang til Øvrevoll-Hosle der hun debuterte i 1. divisjon, før turen gikk videre til Kolbotn i Toppserien – synes det blir deilig å flytte hjem til hovedstaden etter å ha spilt for Rosenborg siden sommeren 2022.

– Trives god her

– Jeg trives godt og har mye familie og venner her, forteller Oslo-spilleren, som nå kan ikle seg blå drakt med VIFs logo på bryst.

Den ferske Vålerenga-spilleren med ny drakt.

Forsvarsspilleren har for øvrig fem A-landslagskamper på samvittigheten og var også del av VM-troppen i 2023.

– Ambisjonene med laget er selvfølgelig det viktigste, og det er å ta gull i Toppserien, cupgull og å komme til gruppespillet i Champions League hadde vært veldig kult. For min egen del, ønsker jeg å bidra så mye som mulig på banen for laget, og ideelt sett spille meg inn på landslaget igjen, utdyper Hørte.

«X-faktor»

– For det første er vi veldig fornøyde med å ha signert Sara, en spiller som vi har ønsket oss lenge. Vi var interessert i Sara da hun dro til Rosenborg sommeren 2022, og nå åpnet muligheten seg, uttaler sportssjef Steinar Pedersen, som omtaler Hørte som en etablert midtstopper med «X-faktor».

– Vi henter en etablert midtstopper med masse Toppserie-erfaring og en veldig tydelig X-faktor. Hun har veldig gode grunnferdigheter og en enorm styrke i lufta. Det at vi får hun på plass nå inn mot en viktig høst der vi har ambisjoner om «The double» og å komme oss videre i Europa er en fin forsterkning til en allerede sterk tropp, utdyper han.

Powered by Labrador CMS