Vålerenga vant seriemesterskapet i fotball etter å ha slått Stabæk i Toppserie-kampen på hjemmebane på Intility Arena.

Vålerenga avgjorde Toppserien etter hjelp fra rivalen: – Ikke helt gått opp for meg

Gullspenningen i Toppserien er utløst. Vålerenga ble mester etter 3-1 over Stabæk og Rosenborgs 1-1-kamp mot LSK Kvinner.

Publisert

Dermed blir det ingen ren tittelfinale når RBK tar imot Vålerenga neste helg. Fire poeng skiller lagene før serieavslutningen, og Rosenborg så gullhåpet ryke etter poengdelingen på Romerike.

Vålerenga er vinner av Toppserien for andre gang. I 2020 ble Oslo-laget dobbeltmester, mens Brann har vunnet ligaen de to siste sesongene.

– Helt fantastisk. Jeg har aldri vunnet serien før, så det har ikke gått helt opp for meg. Herregud så gøy det er å avgjøre det på hjemmebane, sa målscorer Olaug Tvedten til NRK etter VIF-kampen.

Stabæk tok ledelsen ved Monica Nedgård Isaksen tidlig, men to kjappe scoringer fikk vertene på rett kurs igjen.

Løp mot benken

Elise Thorsnes utlignet fra straffemerket etter en snau halvtime, mens Tvedten utnyttet en keepertabbe og fikset 2-1. På tampen økte Janni Thomsen ledelsen med en vakker avslutning.

Dansken løp bort til benken etter målet.

Vålerenga-spillerne feirer Janni Thomsens 3-1-scoring mot Stabæk. Etterpå kunne de også feire at seriegullet er i boks.

– Det var glede. Jeg har hatt en lang skadeperiode, og fysioen fortjente en klem. Dette er veldig stort, sa Thomsen til NRK.

I feiringen ble det tent bluss og sunget seierssanger på Valle.

Rosenborg måtte vinne for å være garantert en gullkamp foran eget publikum. Det så bra ut da Anna Langås Jøsendal gjorde 1-0 etter 14 minutter på et lavt skudd i LSK-hallen, men ledelsen holdt ikke inn.

Irene Dirdals skudd fra distanse etter en drøy time sørget for tabelltreer LSKs uavgjortresultat. Trønderne kjempet desperat for et vinnermål, men uten hell.

Om en uke er det fortsatt en sølvkamp mellom RBK og LSK.

Riise-glede

I bunnen ble det 1-0 til Avaldsnes hjemme mot Røa. Kristina Svandals scoring gjør at John Arne Riises lag unngår direkte nedrykk, men har fortsatt en jobb å gjøre for å berge plassen.

Arna-Bjørnar går ned til 1. divisjon etter 1-2-tapet for Åsane. Før siste runde er Avaldsnes nest sist på kvalifiseringsplassen, og der blir de etter alle solemerker værende. Åsane er foran rogalendingene med tre poeng og har en klart bedre målforskjell.

Brann falt 2-3 borte mot Lyn lørdag. Begrenserne kom uansett til å ende på fjerdeplass og hadde ikke annet enn ære å spille for.

Powered by Labrador CMS