I vår måtte Bygdøy skole og de andre osloskolene holde stent på grunn av koronoviruset. Mandag eller tirsdag åpner sklene på rødt beredskapsnivå.

Det råder forvirring om hvilke skoler som åpner mandag. Skolene kan selv få velge

Noen skoler åpner som vanlig, og noen holder stengt. Utdanningsetaten lar det være opp til hver enkelt rektor å avgjøre om skolen er åpen denne dagen.

Publisert

Etter at regjeringen lørdag innførte nye og strenge nedstengingstiltak for Oslo og nabokommunene etter at det er oppdaget villsmitte av den britiske varianten av koronaviruset i Nordre Follo, ble det klart at osloskolen fra mandag morgen går over til rødt beredskapsnivå.

Lager mindre korhorter

De nye nivået krever at skolene deler hver klasse inn i mindre kohorter, noe som skaper behov for å endre lokaliteter og ha flere ansatte på jobb. For å få rigget dette ved hver enkelt skole, har utdanningsetaten gitt skolene muligheten til å holde stengt mandag for å legge til rette for det nye nivået. Fra tirsdag må derimot alle skoler i Oslo holde åpent på rødt nivå.

Nå hersker det usikkerhet rundt hvilke skoler som vil åpne mandag og hvilke som vil holde stengt.

Minst 31 skoler holder stengt

Utdanningsetaten ga søndag beskjed om at det er opp til hver enkelt skole å bestemme om de vil holde åpent mandag. En undersøkelse Avisa Oslo har gjennomført, viser at minst 31 skoler rundt om i byen vil holde stengt mandag.

— Foreldre i osloskolen vil i løpet av helga få beskjed fra hver enkelt skole om hva som skjer ved deres skole, sier kommunikasjonsdirektør i utdanningsetaten, Trine Lie Larsen.

Thorkildsen og Gerhardsen stiller ikke opp

VårtOslo har gjennom helgen forsøkt å få til et intervju med skolebyråd Inga Marte Thorkildsen og utdanningsdirektør Marte Gerhardsen om situasjonen i osloskolen. Ingen av dem har ønsket å stille til intervju.

Økt fokus på smittevern i skole og barnehage

I lys av den nye smittesituasjonen i Oslo og nærliggende kommuner, anbefaler Folkehelseinstituttet forsterkede smitteverntiltak for ansatte i skoler og barnehager der det er mistanke om den såkalt britiske koronavarianten.

– Alle møter mellom kolleger og andre voksne må holdes digitalt. Dette gjelder også møter med få personer, skriver FHI.

Dersom de ansatte ikke kan holde en meters avstand til hverandre, anbefales bruk av munnbind. Dette gjelder derimot ikke for barnehageansatte i samme kohort. FHI anbefaler dessuten hjemmekontor for alle ansatte utenfor undervisningssituasjonene.

Powered by Labrador CMS