Ine-Elise Høiby viser stolt frem det som ble samlet inn fredag.

Ine-Elise (32) på Vålerenga står bak storstilt innsamling til ukrainske flyktninger

— Jeg har ikke tall på hvor mange som kom innom, men det var mange. Flere av dem takket oss for jobben vi gjorde og var rørt av muligheten til å bidra. Det var veldig hyggelig.

Publisert

— Det startet egentlig med at jeg og en venninne fant ut at flyktningene på Scandic Helsfyr først og fremst trengte hygieneprodukter, noe vi selv kjøpte for egne penger. Etter hvert spurte vi lokale butikker om de kunne gi bort varer. Det kunne de, sier Ine-Elise Høiby (32).

Gastropuben ØSTIntility Arena var lokasjonen da det ble arrangert en større innsamling fredag ettermiddag og kveld.

Takker nabolaget

Høiby forteller at hun ved et tidligere besøk på hotellet ble spurt av frivillige om hun kunne bistå i å samle inn nødvendige gjenstander til de ukrainske flyktningene. Dermed var frøet sådd.

Donasjonene som ble levert til ØST fredag.

— Jeg la ut innlegg på forskjellige facebooksider med spørsmål om andre ønsket å bidra. Responsen var veldig stor. Med tiden ble det også startet opp en Vipps-innsamling.

Denne uken har Høiby besøkt Scandig-hotellet på Helsfyr tilnærmet hver dag for å levere både egne ting og ting hun har mottatt fra andre, der spennet er fra barnemat til klær. Hun uttrykker stor takknemlighet overfor alle som har bidratt, spesielt nabolaget hennes på Vålerenga, Kampen og Etterstad. Folk har til stadighet kommet på døren med noe å avse.

Utdelingen utsatt

Sammen med opptil ti frivillige, var Høiby opptatt med å ta imot og sortere donasjoner fra klokka to til åtte fredag.

— Jeg har ikke tall på hvor mange som kom innom, men det var mange. Flere av dem takket oss for jobben vi gjorde og var rørt av muligheten til å bidra. Det var veldig hyggelig.

I utgangspunktet skulle alt som ble innsamlet overrekkes flyktningene lørdag. Den påbegynte prosessen med å innlemme dem på Nasjonalt ankomstsenter i Råde, gjorde at utdelingen er utsatt til kommende uke. Det er da ventet at flere flyktninger vil ankomme igjen.

Powered by Labrador CMS