Mest lest
Her kan du melde deg på VårtOslo sitt nyhetsbrev.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.
Arrangørene av nye Håndverksølfestivalen bytter ut altervin med øl og mjød i helga, når en av landets største ølfestivaler åpner ved Kulturkirken Jakob.
Oslo har mange ølfestivaler, men ifølge arrangørene skiller den splitter nye Håndverksølfestivalen seg ut med et mye større utvalg av både bryggerier og øl.
— Vi er, om ikke landets, så hovedstadens største ølfestival. Det er selvfølgelig hovedvekt på norske produkter, alt fra surøl fra Vålerenga til mjød fra Bergens-traktene. Og vi har fått inn bryggerier fra Danmark, USA og Storbritannia, sier festivalrepresentant Lasse Lukacs til VårtOslo.
Over 200 øl fra mer enn 50 bryggerier skal være nok til å utfordre del fleste smaksløker som vil ta turen innom festivalen. Den finner sted 9. og 10. juni i og rundt Kulturkirken Jakob i Hausmannsgate, der Akerselva renner under Ankerbrua.
40 norske bryggerier, fra Kristiansand i sør til Svalbard i nord, samt "et meget interessant knippe av bedre utenlandske bryggerier", blir å finne der. I tillegg står medarrangør Café Sara for foodtrucks og mat.
Ifølge Lasse Luckacs er det en del jobb med å dra i gang en helt ny ølfestival, men bryggerier, spesielt i Norge, er åpne og enkle å ha med å gjøre.
— Bryggerisamfunnet i Norge er en liten brødregjeng, som har det gøy og stiller opp og hjelper til der det trengs. Så hvis man mangler et tappetårn eller et kjøleskap, stiller 40 andre opp.
Tanken er at dette skal bli en avslutningsfestival for "øluka" i Oslo, som ble dratt i gang av Grünerløkka Brygghus med Oslo Mikrobryggfest 2. og 3. juni. Nettsiden til Håndverksølfestivalen finner du her.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.