Fabian Stang tapte kampen om sikker plass på Stortinget i 2017.

Nå vil eksordfører Fabian på Stortinget

Samtlige av Oslo Høyres fast innvalgte stortingsrepresentanter tar gjenvalg i 2025. En rekke andre profilerte navn vil også stille til valg.

Publisert

13 personer har sittet som stortingsrepresentant eller vararepresentant for Oslo Høyre i inneværende periode. 

Av disse er det kun byrådsleder Eirik Lae Solberg, Afshan Rafiq, Mehmet Kaan Inan og Geir Kvarme som takker nei til å stille på liste for neste periode, skriver Oslo Høyre i en pressemelding.

Flere vil

Blant de andre navnene som har stilt seg til disposisjon finner man tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang, tidligere statssekretær Bjørgulv Vinje Borgundvaag, tidligere stortingsrepresentant Stefan Heggelund, den tidligere programlederen Arve Juritzen og Unge Høyre-leder Ola Svenneby.

Gjorde Oslo-comeback i høst

Stang, som er advokat, var ordfører i Oslo fra 2007 til 2015. Fra 2016 til 2018 var han statssekretær for daværende innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug i Justis- og beredskapsdepartementet

I fjor høst gjorde 68-åringen comeback i Oslo-politikken da han gjennom personstemmer ble stemt frem til sikker plass fra sisteplass, i likhet med en annen veteran tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland på Arbeiderpartiets liste.

Powered by Labrador CMS