Raymond Johansen får ikke karantenetid og begynner som generalsekretær i Norsk Folkehjelp 1. januar.

Raymond Johansen slipper karantene og har bedt om stans i etterlønnsutbetaling

Tidligere byrådsleder Raymond Johansen (Ap) blir ikke ilagt karantene og kan begynne i jobben i Norsk Folkehjelp som planlagt. I tillegg har han nå fremskyndet oppstartsdatoen og bedt om stans i utbetaling av etterlønn etter mye kritikk.

Publisert

NRK meldte torsdag at karanteneutvalget har avgjort at han ikke ilegges karantene. Utvalget mener det ikke er noen direkte forbindelser mellom jobben som generalsekretær i Norsk Folkehjelp og oppgavene han hadde som byrådsleder.

Raymond Johansen varslet at han begynner i januar, men at det kunne hende at han begynner tidligere etter at han har fått kritikk for etterlønnen han får fra Oslo kommune.

Til tross for at han fikk jobben i Norsk Folkehjelp i oktober, får han nemlig full etterlønn fram til tiltredelsen.

Johansen bekreftet imidlertid torsdag ettermiddag overfor Avisa Oslo at han starter i den nye jobben 1. januar. Den opprinnelige datoen var 25. januar 2024. Konsekvensen er at Johansen nå bare får to måneders etterlønn, ikke tre.

Lettet

– Sekretariatet ser ikke at det foreligger en helt konkret forbindelse mellom arbeidsoppgavene og ansvarsområdet Johansen har hatt som byrådsleder og ny arbeidsgivers virksomhet og interesser, skrev utvalget i sin innstilling.

Johansen sier han er lettet over at han ikke måtte i karantene før han kunne begynne i den nye jobben.

– Jeg hadde blitt overrasket hvis det ble det, men jeg er den politikeren som har vært borti alt i Oslo kommune i åtte år, så jeg er kanskje den som er mest utsatt for å få karantene.

Han erkjenner overfor VG at det har vært mye styr med denne saken.

– Det har vært litt mye styr med etterlønnen, og det må jeg ta ansvar for selv med mitt noe udiplomatiske svar til NRK , sier Johansen.

Lovlighetskontroll

Flere har reagert på at Johansen fikk innvilget tre måneder med etterlønn, samtidig som han ba om å ta fatt på den nye stillingen først tre måneder etter at han gikk av. 

Norsk Folkehjelp har sagt at de kunne ha tatt ham imot før, noe han tidligere har bekreftet at de har drøftet.

Rødt har varslet de kommer til å be om en lovlighetskontroll av Johansens etterlønn. Johansen har sagt at han har fulgt reglene hele veien, og at det er opp til Oslo kommune å vurdere lovligheten den.

Powered by Labrador CMS