Byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg og direktør for Energigjenvinningsetaten, Hans Petter Karlsen, under en pressekonferanse om undersøkelse av Energigjenvinningsetaten i Oslo kommune Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Revisjonsfirma bekrefter 807 brudd på arbeidsmiljøloven i energigjenvinningsetaten

Revisjonsfirmaet PwC bekrefter i sin rapport at de har avdekket 807 brudd på arbeidsmiljøloven i energigjenvinningsetaten i Oslo kommune.

Publisert

På oppdrag fra byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg har PwC gransket påstander om lovbrudd i energigjenvinningsetaten i Oslo kommune.

Fredag la de fram sin rapport. Firmaet har gjennomgått blant annet varsler om høy bruk av eksterne konsulenter og stor grad av sløsing av midler.

– Våre undersøkelser bekrefter påstander om brudd på anskaffelsesregelverket i energigjenvinningsetaten , også forut for undersøkelsesperioden. Gjennomgang av 47 leverandører viser store feil og mangler, slår PWC fast i sin rapport.

807 brudd

Ansatte i energigjenvinningsetaten har de siste fire årene hatt omfattende arbeidsdager, mye overtid og systematisk brudd på arbeidsmiljøloven, ifølge varslene.

Firmaet bekrefter at det har vært en rekke brudd på arbeidsmiljøloven, men understreker at de opplever at det har vært betydelig positiv utvikling i løpet av den siste tiden, særlig i løpet av 2019.

– PwCs undersøkelser bekrefter at det foreligger 807 brudd på arbeidsmiljøloven i etaten fra 2017 til 2019, heter det i rapporten.

Berg: Begynt å rydde opp

Før presentasjonen av rapporten tok Berg selv ordet og varslet at tiltak er gjennomført.

– Etaten har gjort omfattende arbeid med å få alle anskaffelser i tråd med regelverket. Antall overtredelser er kraftig redusert, sa Berg.

I tillegg til PwCs granskning, har Kommunerevisjonen og Arbeidstilsynet satt i gang egne undersøkelser.

Powered by Labrador CMS