Foss videregående skole i Oslo er rammet av et smitteutbrudd – 79 elever har fått påvist smitte.

Uro i Osloskolen etter smitteøkning. – Det er ille når de ansatte er såpass utrygge bare to-tre uker etter skolestart

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) ber om nye råd fra nasjonale myndigheter etter smitteøkning blant barn og unge i Oslo. – Det er en utfordrende situasjon, sier hun.

Publisert

De to siste ukene er 49,3 prosent av de om lag 2.500 registrerte koronasmittede i Oslo barn eller ungdom under 20 år.

– Vi er utålmodige. Vi har bedt om råd fra nasjonale helsemyndigheter, for vi ønsker å være treffsikre i det vi gjør. Vi tester alt hva remmer og tøy kan holde, men det er en utfordrende situasjon, sier skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) til Dagsavisen.

Ved Foss videregående skole i Oslo har 79 elever ved fått påvist koronasmitte. Også lærere ved skolen er smittet. Tidligere denne uken ble det avdekket 30 smittede på Elvebakken videregående skole og Fyrstikkalléen skole.

Utrygge lærere

– Vi har fått veldig mange henvendelser fra hovedverneombud på skolene og har derfor bedt om et møte med ledelsen i utdanningsetaten. Det er ille når de ansatte er såpass utrygge bare to-tre uker etter skolestart, sier Marianne Melby i Vernetjenesten i Utdanningsetaten.

Torsdag ble det registrert 1.415 nye smittetilfeller i Norge, som er 730 flere enn samme dag i forrige uke og ny rekord under pandemien. I Oslo ble det registrert 333 nye smittede.

Powered by Labrador CMS