I framtiden kan du høyst sansynlig både finne og reservere en elektrisk sparkesykkel i Ruters billettapp.

Reiser du kollektivt og trenger elsparkesykkel? Ruter jobber med å tilby leie i sin egen app

Gjennom en prøveordning kan enkelte Ruter-kunder i dag bestille elsparkesykkel fra Tier i Ruter-appen. I framtiden ønsker Ruter å utvide så alle kunder kan bruke tilbudet.

Publisert

I Oslo har Ruter og elsparkesykkeloperatøren Tier et pilotsamarbeid om å kunne tilby sparkesykkel i den nye Ruter-appen til et begrenset antall kunder. Dette håper de i framtiden å kunne utvide, for å gi kolllektivkundene et bedre tilbud.

Vil kreve nye avtaler

— Vi har testet ut dette tilbudet for å finne ut mer om hva kundene ønsker. Målet er at kundene skal finne, booke og betale for elsparkesykler i Ruter-appen, forteller kommunikasjonsrådgiver i Ruter, Knut-Martin Løken, til VårtOslo.

Ruter vil gjerne dekke flere av kundenes mobiltetsbehov. Derfor jobbes det med å å tilby blant annet mikromobilitet i appen både i Oslo og Viken. Prøveordningen er foreløpig begrenset til et lite antall kunder.

— Dersom vi skal tilby dette til alle innbyggerne i Oslo, og det ønsker vi, krever det at vi inngår en ny avtale med leverandørene av elsparkesykler. Dette er noe Ruter for øyeblikket ser nærmere på hvordan vi kan få til, forklarer Knut-Martin Løken.

Det er uklart når et slikt tilbud eventuelt kan foreligge.

Powered by Labrador CMS