En blid og fornøyd elev ved Vahl skole. Bildet ble tatt i 2021.

Over 1.000 skoleelever i bydel Gamle Oslo kan glede seg til vintersesongen på Tryvann. Turene til og fra, og i bakken, er gratis

Prosjektet "Ø på SNØ" sørger for at svært mange elever får dekket morsom vinteraktivitet.

Publisert

Prosjektet, et samarbeid mellom Tøyen sportsklubb og Friluftssenteret i Gamle Oslo (FRIGO), går av stabelen for sjuende gang i år og favner barn og ungdom i bydel Gamle Oslo.

Prosjektet er todelt. Første del finner sted i uke tre og fire og består av opplæring for 7. klasseelever i slalåm eller snowboard hos Skimore Oslo på Tryvann. Opplæringen avholdes i skoletiden.

Andre del handler om at barna kan dra i bakken på eget initiativ, der de får utdelt heiskort, Ruterbilletter og annet nødvendig utstyr uten å måtte betale for det.

Heiskort, Ruterbillett og utstyr

Mer presist omfatter prosjektet 7. klassinger ved skolene Vahl, Tøyen, Gamlebyen, Vålerenga, Kampen, Brynseng og Nyskolen, samt ungdomsskoleelever ved Jordal og Nyskolen.

Det var X Games og Terje Håkonsen som tok initiativ til prosjektet i 2016, etter at de fikk låne Tøyenparken som arena for arrangementet.

Elevene ved Gamlebyen skole hadde en flott dag i bakken. Bildet er tatt i 2021.

— Vi skal ha 303 7. klasseelever på opplæring de neste to ukene. I tillegg er det om lag 1000 ungdommer, i 8.-10. klasse, som kan benytte seg av tilbudet. Disse har hatt opplæring tidligere år, sier Ellen Vik Ossiannilsson, som er teamleder i FRIGO.

Etter at elevene har fått opplæring i 7. klasse, kan de fortsette med å ta del i ordningen frem til de går ut av ungdomsskolen. Det fordrer imidlertid at de er medlem i Tøyen sportsklubb.

Mens FRIGO står for selve opplæringen, utlån av utstyr og utdeling av heiskort, er det først og fremst Tøyen sportsklubb som har kjøpt inn heiskortene og en god del av utstyret. Innkjøpene er gjort på bakgrunn av økonomiske bidrag fra flere samarbeidspartnere.

Daglig leder Tøyen Sportsklubb, Sindre Andresen, forteller at interessen er stor.

— Det er kø hver dag utenfor FRIGO i Ensjøveien 7 for å låne heiskort. Det er gøy.

Trenger frivillige

Andersen er opptatt av at prosjektet skal fremme inkludering og at ingen skal stå utenfor.

— Vi vil at barn som ikke nødvendigvis verken har kultur for å drive med vintersport eller økonomi til det, skal ha mulighet til å delta. Vi fjerner alle terskler for å være med. Budskapet er «kom dere i bakken!».

Som regel pleier politikere eller andre støttespillere å komme på besøk. Andresen forteller at det ble sendt invitasjoner til Oslo rådhus og regjeringen på torsdag.

Onsdag gikk Tøyen sportsklubb ut og annonserte at de trenger frivillige til å være med på opplæringen. Kravet er å være over 15 år, samt å ha erfaring med å stå på slalåm eller snowboard. Man kan melde sin interesse her.

På spørsmål om hvordan prosjektet har blitt tatt imot av både barn og voksne, er Andersen krystallklar.

— Barn, foreldre og lærere er storfornøyde. Det at det gjelder for alle og har fjernet alle terskler for deltagelse, er det som gjør dette prosjektet fantastisk. Vår jobb er å fremme innenforskap, og "Ø på SNØ" er kanskje den beste måten å oppnå det på.

Powered by Labrador CMS