Det er kaldt på Intility Arena søndag ettermiddag som blir en avgjørende kampdag for de blåkledde.

Advarsel til publikum før skjebneoppgjøret for Vålerenga

Det blåkledde Oslo-laget kjemper for overlevelse i Eliteserien når de tar imot hardføre nordlendinger. Med ti blå på gradestokken kan det bli en utholdenhetsprøve også for Vålerenga-fansen.

Publisert

Vålerenga tar søndag ettermiddag imot tabelltreer Tromsø på Intility Arena.

Før siste spillrunde ligger østkantlaget utsatt til på nest sisteplass på tabellen, som hvis plasseringen blir stående, vil føre til direkte nedrykk til OBOS-ligaen.

Vålerenga har i likhet med Sandefjord 28 poeng, men sistnevnte innehar kvalifiseringsplassen på målforskjell. Det er med andre ord ikke tvil om at det er en nødvendighet for de blåkledde å sanke poeng i kulda.

13.000 solgte

Det er solgt nærmere 13.000 billetter til oppgjøret, ifølge klubben, som opplyser at Østblokka har vært utsolgt i en uke.

Foruten sitrende spenning, blir det trolig også litt hutring.

– Jeg tror det blir en kald opplevelse for dem som skal se på kampene. Det er kaldt å spille fotball når det er ti minus, og det er nok enda kaldere å sitte stille og se på i to timer, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Terje Alsvik Walløe, til Dagbladet i forkant av den 30. kampdagen i Eliteserien som byr på bitende kulde flere steder.

– Temperaturene vil ligge på rundt ti minusgrader ved kampstart, så vil det langsomt bli enda kaldere, legger den vakthavende meteorologen til.

Lar seg ikke skremme av kulda

Blåkledde østkantgutter virker likevel ikke å la seg skremme av kulda.

«Til tross for litt kuldegrader kommer det til å koke på Intility Arena. Det er nå det gjelder. Vi står sammen, og kjemper, og vinner til slutt!», konstaterer klubben før kampen de selv omtaler som «Vålerenga sin viktigste kamp på to tiår».

De melder videre at «realiteten er brutal», men synes å være ved godt mot.

«Med en enorm opptur på Hamar forrige helg, er det et lag og en tropp som har troa på at alt er mulig. Geir Bakke starter med samme mannskap som på Briskeby i forrige runde», heter det avslutningsvis fra klubben før skjebneoppgjøret.

Powered by Labrador CMS