Klubben deler opprykksbragden med supportere. Her under den første kvalifiseringskamp til OBOS-ligaen mellom Lyn–Hødd på Nadderud.

Full jubel etter Lyn-opprykket, klubben takker supporterne: – Dette opprykket er deres!

Etter overlegen seier mot Hødd, slapp Oslo-klubben jubelen løs.

«Vi klarte det igjen! Opprykk!», er den korte og enkle oppsummering til Lyn 1896 FK på Facebook.

Posten har i skrivende stund fått hundrevis av likerklikk, kommentarer og delinger.

«En stor takk til alle Lyn-supportere og verdens beste supportergruppe, Bastionen! Dere har ryggen vår uansett når og hvor, og skaper rammer rundt fotballkamper få bare kan drømme om. Dette opprykket er deres!», heter det fra den OBOS-ligaklare klubben selv på egne nettsider.

Økte på i målforskjell

Lyn ledet med to mål til pause lørdag kveld, mens Hødd hadde satt inn bare ett mål.

«Selv om Hødd var det beste laget i starten, er det vi som scorer kampens første mål. Etter åtte minutter spilt danser Ole Breistøl seg igjennom hele venstresiden til Hødd, og setter ballen i nærmeste hjørne! «Vakkert» er riktig ord for å beskrive den scoringen», oppsummerer Lyn selv om egen start på kampen.

Etter pause kom ytterligere tre nettkjenninger fra opprykkskandidaten, men ingen fra motstanderen fra Ulsteinvik.

1–5 ble med det stående som sluttresultat, og opprykk til OBOS-ligaen ble et faktum for Oslo-klubben. 3–0-seieren i den første av to opprykkskamper hjemme på Nadderud la grunnlaget.

Alle målene kan du se i sammendraget under:

Lang vei tilbake

«2. omgang blir en god defensiv kamp fra vår del, men vi hadde en siste scoring i oss før sesongen var over. På tampen av kampen kontrer Henrik Elvevold inn 2–1 scoringen og vi vinner kampen 5-1 sammenlagt!», oppsummerer klubben videre om kampens andre og avgjørende del.

Klubben ble i 2010 slått konkurs og måtte bryte halvveis ut i sesongen. Over et tiår senere har Lyn altså igjen funnet veien til 1. divisjon. Forrige sesong rykket Lyn opp fra 3. divisjon.