Hva mener Oslo-velgerne?

Hele Elisabeth Berge (49) mener at Oslo trenger flere åpne grøntområder for gående og syklende. Foto: Privat

— Sukkerbiten må bli grøntområde for alle, mener Elisabeth Helene Berge (49)

� Skal politikerne praktisere miljøpolitikk, må de sørge for å bevare de grønne lungene vi har. Oslo trenger flere steder hvor folk kan gå og sykle, mener Elisabeth Helene Berge (49), drifter av Urban Sketchers Oslo.

Navn: Elisabeth Helene Berge
Alder: 49
Bosted: Oslo
Aktiv med: Driver Urban Sketchers Oslo, rådgiver for Kollektivtrafikkforeningen

Hva mener du Oslos politikere burde fokusere mer på?

Hva mener Oslo-velgerne?

  • Ved kommunestyrevalget 2019 kjører VårtOslo en serie saker hvor vi spør lokale ildsjeler hva de mener byen vår behøver
  • Hver dag frem til valgdagen 9. september vil vi publisere en sak fra byens ulike områder og bydeler
  • Kjenner du en lokal ildsjel vi burde kontakte? Tips oss gjerne på vår Facebook-side
    eller på e-post: emilie.pascale@vartoslo.no

— Sukkerbiten. Her trenger vi et grønt og gratis sted som er åpent for alle! I tillegg kan vi benytte oss av allerede eksisterende tomme byggene til et nytt fotomuseum. Dette er sirkulærøkonomi i praksis, noe Oslo kommune egentlig skal satse på. Oslo Bystyre må vise at de setter miljø i høysetet og praktiserer prinsippene for klimavennlig forbruk. Da må vi sørge for å bevare de grønt— og fellesområdene vi sårt trenger. 

Kan du nevne én positivt ting som har skjedd i Oslo de siste fire årene?

— Satsingen på Bilfritt byliv, kollektivtrafikk og flere elbusser har ført til bedre luft i byen. Dette gjør at Oslo har blitt et mye triveligere sted å være og oppholde seg i på bare fire år!

Hva har nærmiljøet ditt behov for nå fremover?

— Vi trenger å skape flere trivelig byrom som gjør at flere kan gå og sykle i Oslo. Da må vi bevare de grønne lungene vi har, og gi alle muligheter til å nyte Oslo ved vannet. Vi i Urban Sketchers møtes ute og tegner byen fra ulike vinkler, og dette er et veldig fint eksempel på hvordan man kan møtes for å sette pris på byen vår i fellesskap.

Har du et favoritt-sted i Oslo?

— Jeg vil si at alle stedene i Oslo, som jeg kan se fjorden fra og hvor jeg kan kjenne den gode lukten av sjø, er fantastisk. Særlig hvis jeg har med meg skisseblokka i tillegg.

Les flere intervjuer med ildsjeler om årets kommunevalg

Powered by Labrador CMS