Det er uavklart om Vålerenga må spille søndagens serieavslutning uten sine tre danske profiler.

Vålerenga-spillere må i karantene – uavklart for toppserieavslutningen

Det er uvisst om siste serierunde i Toppserien utsettes som følge av at tre danske Vålerenga-spillere er satt i ti dagers koronakarantene.

Publisert

Foreløpig må Vålerenga vente på svar om de må spille søndagens avgjørende hjemmekamp mot Arna-Bjørnar uten de danske profilene Rikke Madsen, Stine Pedersen og Janni Thomsen, eller om det blir gjort justeringer slik at den svært spennende serieavslutningen kan spilles tettere opp mot jul.

Tirsdag formiddag opplyser Vålerengas sportssjef Eli Landsem til VG at den danske landslagstrioen må i karantene i ti dager fra sist fredag.

Årsaken er at de regnes som nærkontakter av de koronasmittede lagkameratene Nadia Nadim og Simone Boye og assistenttreneren Kristian Mørch.

Avgjøres tirsdag

Det hersker imidlertid noe tvil rundt nøyaktig når karantenen er over. Det kan få betydning for hva Norges Fotballforbund og Toppfotball Kvinner gjør med den siste serierunden, som etter planen skal spilles kommende søndag.

– Spørsmålet er når karantenetiden utløper. I utgangspunktet går den ut 6. desember, altså samme dag som kampen skal spilles, og da spørs det jo på klokkeslettet. Det er blant detaljene vi må ha på plass før vi kan ta en beslutning, sier daglig leder Hege Jørgensen i Toppfotball Kvinner til NTB.

Hege Jørgensen er daglig leder i Toppfotball Kvinner.

Hun forteller at en avgjørelse kommer i løpet av tirsdagen. Siste serierunde, der det skal avgjøres om Vålerenga, Rosenborg eller Avaldsnes blir seriemester, spilles klokken 13 søndag.

– Vi setter oss ned i løpet av veldig kort tid og tar en beslutning i løpet av noen timer, sier Jørgensen.

– Håpløs situasjon

I VG-intervjuet regner Landsem det som mest sannsynlig at VIF må spille kampen søndag uten de tre danskene. Men hun håper på utsettelse.

– Hvis beskjeden fra NFF er at den siste serierunden skal gå som planlagt, må vi forholde oss til det. Det er en håpløs situasjon siden det er et seriemesterskap som skal avgjøres, hvor vi ser ut til å mangle tre av våre faste spillere i førsteelleveren.

Vålerenga leder Toppserien på bedre målforskjell enn Rosenborg foran den siste runden, mens treer Avaldsnes ligger ett poeng bak.

Det skal være et alternativ å flytte cupfinalen (13. desember) for å spille serien ferdig den helgen. Cupfinalistene VIF og LSK Kvinner skal begge spille mesterliga 9./10. og 16. desember.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS