Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) på byrådslederens kontor intervjues av pressen dagen han triltrådte høsten 2023. Foto: Arnsten Linstad
– Det er ikke uvanlig at byråder har tidligere arbeidserfaring, verv, medlemskap eller lignende som gjør at habiliteten må vurderes, yrådsleder Eirik Lae Solberg (H).

Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) avviser at den nye skolebyråden er inhabil

SV satte spørsmålstegn ved habiliteten til Oslos nye utdanningsbyråd, fordi hun har bakgrunn fra et PR-byrå. Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) avviser at hun er inhabil.

Publisert

Oslos nye utdanningsbyråd Julie Remen Midtgarden (H) kommer fra jobben som daglig leder og partner i PR-byrået Storm Samfunn, som blant annet har Lektorlaget og YS som kunde.

Det fikk SV til å stille spørsmål om hennes habilitet.

Har solgt seg ut av PR-byrå

– Her kommer det på en byråd som helt klart kommer til å ha interessekonflikter i sin nye jobb, sa SVs bystyrerepresentant Omar Samy Gamal til NTB.

Byråd for utdanning Julie Remen Midtgarden (H) med blomsterbukett i Rådhusets borggård etter at byrådsleder Eirik Lae Solberg presenterte sitt nye Høyre/Venstre-byråd høsten 2023. Foto: Arnsten Linstad
Byråd for utdanning Julie Remen Midtgarden (H).

Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) skriver i sitt svar til SV at utdanningsbyråden ikke er inhabil, ifølge NRK.

Han påpeker at PR-byrået som Midtgarden kommer fra har åpne kundelister og at hun startet prosessen med å selge sine eierandeler i byrået dagen før hun tiltrådte som byråd.

– Det er ikke uvanlig at byråder har tidligere arbeidserfaring, verv, medlemskap eller lignende som gjør at habiliteten må vurderes, skriver Lae Solberg.

Videre skriver han at Midtgarden har deltatt i møter om sin habilitet i tråd med rutinene til Oslo kommune. På bakgrunn av disse samtalene ble det vurdert at det ikke er noe i selskapets kundelister som tilsier at Midtgarden er inhabil.

Powered by Labrador CMS