Trondheim 20221231. Familie fyrverkeri skutt opp kl 19 på Kristiansten festning på nyttårsaften.
Det blir ingen offentlig oppskyting av fyrverkeri på Langkaia i år heller.

Oslo sier nei til offentlig nyttårsfyrverkeri i år

Oslo åpner døra for kommunalt dronelysshow i 2025. To tredeler er helt enig eller noe enig i at det er riktig å forby privat fyrverkeri på nyttårsaften.

Publisert

Det blir ikke offentlig fyrverkeri på Langkaia i år. Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) sier til NRK at beslutningen ble tatt av det forrige byrådet for ett år siden.

I år blir det andre året uten kommunalt fyrverkeri i Oslo.

Men byrådslederen åpner døra for at det kan bli kommunalt fyrverkeri eller lysshow i 2025.

Uventede og farlige eksplosjoner

Flere blir skadd av fyrverkeri hvert år.

– Hvis fyrverkeri ikke håndteres riktig, kan det forårsake uventede og farlige eksplosjoner, som igjen fører til alvorlige skader på mennesker, dyr og eiendom. Hos mennesker er det særlig skader i hånden, fingrene og øynene som er de mest alvorlige, sier visepresident i Norges ingeniør- og teknologorganisasjon, Kjetil Lien, i en pressemelding.

En undersøkelse utført av Norstat viser at 65 prosent er helt enig eller noe enig i at det er riktig å forby privat fyrverkeri på nyttårsaften.

Spektakulært dronefyrverkeri

I samme undersøkelse svarer 69 at prosent de er helt enig eller noe enig i at kommunalt dronefyrverkeri eller lasershow er et bedre alternativ enn vanlig fyrverkeri.

Lien mener dronefyrverkeri er tryggere, mer miljøvennlig og skånsommere for dyrene.

– Med kommunalt organiserte drone- eller lasershow blir det mulig å utforske kreativitet og innovasjon. I tillegg vil det være tilgjengelig for flere, da det er synlig over store avstander og fra ulike steder i byen, sier han.



Powered by Labrador CMS