— Frognerbadet er det beste med hele Oslo, sier Eilif Dahl.

Frognerbadet har åpnet. Men for å slippe inn må du forhåndskjøpe billett på nettet

Da Frognerbadet åpnet denne uka var det kun de som hadde kjøpt billetter på forhånd som fikk ta seg en dukkert. Smittevernhensyn gjør at du må planlegge besøket for å sikre deg å komme inn.

Publisert

Endelig kunne Frognerbadet ta i mot besøkende denne sommeren. Badet åpnet denne uken.

Som en følge av gjeldende smitteverntiltak tillates det imidlertid inntil videre maksimum 100 besøkende ved hvert basseng av gangen.

Billettene revet bort

Da badet åpnet mandag morgen var hele uka utsolgt, og noen timer senere var også nestes ukes billetter stort sett kjøpt opp av badelystne innbyggere.

Billetter må bestilles på nett på forhånd. Det betyr at den tradisjonelle køen utenfor Frognerbadet på åpningsdagen er flyttet fra fortauet i Middelthuns gate og til nettet.

For de med billett betyr det at det er mye bedre plass enn det det vanligvis er.

— Dyrt å bare sole seg

— Med 150 kroner for to timer blir det for dyrt å ligge i sola her inne hele dagen. Det har blitt mye svømming på oss i dag, sier Ida Elisabeth Wibe Thomassen.

Hun og Kristine Pettersen bor i nærheten, og så et oppslag om billettsalg utenfor Frognerbadet i forrige uke. Billettene ble bestilt via Oslo kommunes nettside.

— En tur til Huk eller Paradisbukta frister ikke så mye. Der er det kaos, og bussene er helt fulle. Vi likte godt at det var litt avstand mellom gjestene her på Frogerbadet i dag, sier nyutdannet sykepleier Kristine Pettersen.

— Fritt for brennmaneter

For Eilif Dahl er Frognerbadet det viktigste i Oslo.

— Jeg måtte reise hjem fra Thailand før jeg hadde planlagt, og vel tilbake i Oslo så var Frognerbadet stengt. Det har vært de eneste plagene for meg av koronatiltakene.

— Jeg vil bade utendørs, ha minst 20 grader i vannet, og vannet må være fritt for brennmaneter, sier Dahl.

Han mener at dette burde ikke være noen umulighet å få til på helårsbasis, selv ikke i Oslo.

— For meg var det litt kronglete å bestille på nett, men for en som er vant til slikt, er det sikkert en smal sak. Veldig mange starter arbeidsdagen klokka sju. Skal de rekke et morgenbad må badet åpne klokka seks, sier Eilif Dahl.

Allerede er neste uke så å si utsolgt. Selve inngangen til badet, som vanligvis er en flaskehals går mye lettere nå. Folk skanner billetten sin, og det blir ingen kø, får vi opplyst.

På badeplasser som Hvervenbukta er det trangere om plassen enn på Frognerbadet.

To timer for 150 kroner

Billettene selges med to eller halvannen times varighet. Til det øvre bassenget må alle være svømmedyktige. På hverdager selges billetter til fem tidsbolker.

Den første med varighet fra 07.00 til 8.30, og den siste fra kl. 18.00 til 20.00. På lørdag og søndag er bedet åpent mellom 09.00 og 17.00, delt inn i tre tidsbolker.

Foreløpig er garderobene stengt, og dusje må du gjøre hjemme.

Powered by Labrador CMS