Vålerengas kvinnelag har avlyst kommende treningskamper mot Øvrevoll Hosle og Kolbotn. Begge skulle vært spilt i Vallhall.

Treningsstopp for toppfotballen i Oslo-regionen. VIF håper på Champions League

Nedstengningen i Oslo-regionen rammer toppfotballen. Klubbene i de berørte kommunene må stanse alle fellestreninger og treningskamper ut måneden.

Publisert

Norges Fotballforbund (NFF) opplyser på sine sider at det heller ikke vil være mulig å reise ut av regionen for å gjennomføre treninger eller treningskamper. Disse tiltakene varer fram til 31. januar.

– Vi følger regjeringens anbefalinger og må bare følge situasjonen nøye, sier kommunikasjonssjef Gro Tvedt Andersen i NFF til VG.

Trukket tilbake

Vålerengas kvinnelag besluttet tidligere lørdag å avlyse kommende treningskamper mot Øvrevoll Hosle og Kolbotn. Begge skulle vært spilt i Vallhall i Oslo.

Det ble gjort som en direkte konsekvens av smitteutbruddet av det muterte koronaviruset i Nordre Follo. Det er innført strenge restriksjoner i kommunen og i nabokommunene.

– Tillatelsen vi hadde fått for å spille kampene, er trukket tilbake, forteller Vålerengas sportslig administrator Egil Ødegaard til NTB.

Håper på Champions League

Om to uker skal VIFs kvinnelag, som er regjerende serie- og cupmestere, møte danske Brøndby til 16-delsfinale i Champions League. Det første oppgjøret skal spilles i Norge, mens returkampen går 14. februar.

– Dette er ingen ideell oppladning, men det har vel ingen hatt det siste året. Vi er blitt vant til det, sier Ødegaard.

Daglig leder Hege Jørgensen i Toppfotball Kvinner sier det vil komme mer informasjon i løpet av lørdagen.

– Alle klubber i områdene blir berørt. Vi håper på muligheten for å få gjennomført Champions League, men vi vet for lite på nåværende tidspunkt, skriver Jørgensen i en tekstmelding til NTB.

Kampene mot Brøndby skulle opprinnelig vært spilt i fjor høst. Den gang var det koronatrøbbel hos danskene som førte til en utsettelse.

Unntaket bortfaller

Toppfotballen har hatt et særegent unntak fra koronarestriksjonene siden i fjor sommer. Det har de hatt gjennom en egen protokoll.

I herrefotballen er det Vålerenga og førstedivisjonslagene KFUM Oslo og Grorud som blir berørt, mens det på kvinnesiden også rammer VIF sammen med Lyn, Kolbotn og Røa.

Powered by Labrador CMS