Det ble sølv til Njårds Matz William Jensen på spesialdistansen sprint i U23- vm på ski i slovenske Planica

Sølv til Bækkelags-løperen Matz William Jensen i U23-VM

Oslo har med sju løpere i junior- og U23-VM på ski. Allerede de to første konkurransedagene i Planica har de talentfulle, unge osloløperne innkassert edelt metall.

De to første konkurransedagene i Jr- og U-23 VM på ski i slovenske Planica har gitt Oslo-løperne to medaljer.

Først gikk Bækkelagetts Milla Grosberghaugen Andreassen inn til bronsemedalje i juniorjentenes sprint.

Andorras første gull noensinne

Øvelsen ble overlegent og sensasjonelt vunnet av Gina Del Rio, som samtidig tok Andorras aller første seier i et internasjonalt mesterskap i langrenn.

Andreassen gikk videre fra både kvartfinale og semifinale som lucky looser, men hun sto sprinten bedre enn de fleste i finalen, og tok en klar tredjeplass.

I U23-klassen tok Njårds Matz William Jensen sølv på sprinten, bak landsmann Aleksander Eide Holmboe

Jensen vant både kvartfinale og semifinale, men klarte aldri å true Holmboe i finalen.

Sandvik røk ut i sprint-kvartfinalen

Kjelsås-løperen Edvard Sandvik ble slått ut i kvartfinalen, men han får bedre distanser senere i mesterskapet. Røyk ut i kvartfinalen i sprinten gjorde også Sandviks klubbkollega Sigrid Leseth Føyen

Føyens spesialitet er lange distanser i klassisk stil.

Overraskende vinner i kvinnenes U23 oppgjør ble kanadiske Sonjaa Schmidt. Løpene gikk i strålende solskinn, og i pluss 15 grader.

Løypene holdt bra, selv om det ble noen fall i svinger der snøen ble veldig våt og løs utover dagen.