Oslo 20240527. Biler i kø i vannmengdene som samlet seg på Mosseveien i Oslo etter kraftig regnvær mandag ettermiddag.Foto: Hans O. Torgersen / NTB
Biler i kø i vannmengdene som samlet seg på Mosseveien under styrtregnet mandag.

Bilene snirklet seg frem på Mosseveien. Styrtregn skapte flere problemer for trafikken i Oslo

Igjen viste store mengder nedbør på kort tid at Oslo ikke er bygget for å håndtere overvann. På de store veiene skapte vannmengdene problemer i fremkommeligheten.

Publisert

Meteorologene har sendt ut gult farevarsel for styrtregn for de sørøstlige delene av Østlandet, som varer fram til klokken 19 mandag kveld. Samtidig er det gult farevarsel for både lyn og skogbrannfare.

Langs veiene klarte ikke avløpsnettet å ta imot alt vannet som kom som regn, og dermed lå det til dels ganske dypt vann i veibanen mange steder.

Mistet strømmen

Men styrtregnet pågikk hadde politiet flere utrykninger til mindre trafikkuhell på både E18 og Ring 3. Ingen personer ble skadd, men uhellene skapte køer på de store veiene.

På E18 Mosseveien inn mot Oslo sentrum er det flere steder der det ofte samler seg mye vann, og de fleste bilistene kjørte svært forsiktig gjennom vannmassene. 

Ved 14.30-tiden hadde det ikke kommet meldinger om alvorlige hendelser på veiene som følge av styrtregnet.

Samtidig var nesten 3.000 abonnenter uten strøm på Østlandet etter lynnedslag i en høyspentlinje, skriver Nettavisen.

På kartløsningen til strømleverandøren Elvia så man ved 14.30-tiden at det da var 1.933 abonnenter uten strøm i Akershus og Østfold og noen få i Oslo.

Powered by Labrador CMS