Den Norske Opera & Ballett permitterer nesten 600 ansatte helt eller delvis på grunn av koronaepidemien.

Massepermitteringer ved Operaen og Det Norske Teatret

Operaen og Det Norske Teatret avlyser alle oppsetninger ut april. 850 ansatte permitteres helt eller delvis.

Publisert

Det Norske Teatret avlyser nå alle oppsetninger og prøver ut april og 250 ansatte blir 80 prosent permitterte. Også Den Norske Opera & Ballett holder stengt ut april, og 598 ansatte blir permittert, helt ellSer delvis.

Både Operaen og Det Norske Teatret har vært stengt siden 12. mars, i tråd med retningslinjene fra myndighetene.

Vanskelig avgjørelse

– Permittering av de ansatte har tvunget seg fram for å kunne berge Det Norske Teatret og arbeidsplassene gjennom denne krisen, sier direktør Hans Antonsen i en pressemelding.

Fra 14. april blir 250 ansatte permitterte i 80 prosent fra oppgavene ved Det Norske Teatret. Teateret har behov for at de ansatte er knyttet til arbeidsplassen, slik at teateret både kan forberede oppstart og øke kompetansen blant de ansatte i den kommende perioden. Noen få nøkkelfunksjoner vil være sterkere knyttet til teateret inntil videre, men det blir fortløpende vurdert.

250 blir permittert fra Det norske teatret på grunn av koronakrisen.

- Det har vært ei vanskelig avgjørelse. Vi glade for den gode dialogen med de ansatte og tillitsvalgte, sier direktør Antonsen.

Kutter 20 prosent i lønna

Så langt er 79 forestillinger og konserter berørt ved Operaen, og det kan bli flere avlysninger.

– Korona-pandemien rammer også økonomien vår hardt, selv om Den Norske Opera & Ballett mottar betydelig statsstøtte. Et stengt operahus og avlyste forestillinger betyr store tapte egeninntekter, sier administrerende direktør Geir Bergkastet ved Operaen i en pressemelding.

Direktør Geir Bergkastet opplyser om at ledergruppa ved Operaen går ned med 20 prosent i lønn.

598 ansatte blir helt eller delvis permittert. Den øverste ledergruppen ved Operaen tar et lønnskutt på 20 prosent så lenge husets ansatte er permittert.

Kunder blir kontaktet

Også Operaens utøvende kunstnere trenger å holde ferdighetene sine ved like og blir derfor delvis permittert. Enkelte medarbeidere i andre stillinger fortsetter i jobb for å ivareta funksjoner som er nødvendige selv når Operaen er stengt.

Alle som har kjøpt billetter for oppsetninger ved de to kulturinstitusjonene i april blir kontaktet. Operaen melder at alle billetter til avlyste forestillinger blir refundert.

Powered by Labrador CMS