Statsminister Jonas Gahr Støre ble mandag ført inn i Folkets Hus via bakdøren etter at rundt 50 aktivister samlet seg for å blokkere landsstyremøtet til Arbeiderpartiet.

Demonstranter forsøkte å ta seg fram til statsministeren i sentrum – stanset av PST

Torsdag forsøkte Gaza-demonstranter å ta seg fram til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i Oslo sentrum. Det har også vært en hendelse med utenriksministeren.

Publisert

Det sier seniorrådgiver Eirik Veum i Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

– PST kan bekrefte at det var en hendelse i nærheten av statsministeren torsdag. Personell fra PST og politiet fikk raskt kontroll på situasjonen, sier Veum til NRK.

Vil ikke kommentere 

Statsministerens kontor ønsker ikke å kommentere saken og henviser til PST.

– Jeg ønsker ikke å kommentere hvordan vi vurderer sikkerhetssituasjonen rundt myndighetspersoner, men vi registrerer at det har vært flere hendelser, sier Veum.

Oslo politidistrikt har ikke kommentert saken.  

Mandag denne uken ble statsminister Jonas Gahr Støre ført inn i Folkets Hus via bakdøren etter at rundt 50 aktivister samlet seg for å blokkere landsstyremøtet til Arbeiderpartiet.

Skjedde også utenriksministeren

Veum bekrefter på spørsmål fra Dagbladet at det torsdag også var en hendelse mellom utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) og demonstranter.

– Jeg kan bekrefte at det var en hendelse med utenriksministeren. Den ble håndtert på samme vis som med statsministeren, sier PST-seniorrådgiveren.Powered by Labrador CMS