Nå kommer ordningen med meråpne biblioteker tilbake, og boklånere kan ta i bruk bibliotekene sine for alt de er verdt, melder Deichman lokalbiblioteker.

Fra mandag kan du låse deg inn selv på seks Deichman-biblioteker. Meråpenheten er tilbake

Meråpent-tjenesten har vært koronastengt siden mars 2020. Men nå kan lånere selv låse seg inn fra 07.00 til 23.00 hver eneste dag igjen. Seks lokalbiblioteker åpner mandag. Ytterligere sju meråpner snart.

Publisert

Bibliotekene som blir meråpne på mandag, er:

  • Deichman Bjerke
  • Deichman Bøler
  • Furuset bibliotek og aktivitetshus
  • Deichman Grünerløkka
  • Deichman Oppsal
  • Deichman Tøyen

Deichman Bjørvika blir ikke meråpent, men har betjent åpningstid fra 08:00 til 22:00 på hverdager og fra 10:00 til 18:00 på lørdager og søndager.

Enklere hverdag

— I en travel hverdag er det ikke alltid like enkelt å finne tid til å hente bøker man har bestilt, levere det man har lånt, eller rett og slett ta seg en rolig stund på biblioteket. Men nå som meråpent kommer tilbake, kan Deichmans lånere endelig ta i bruk bibliotekene sine for alt de er verdt, sier Mari Eeg, avdelingsdirektør for lokalbibliotekene i Deichman i en pressemelding fra Oslo kommune Kulturbyen.

— Endelig! sier Omar Samy Gamal, byråd for kultur, idrett og frivillighet.

— Deichman-bibliotekene er avgjørende for å gi alle Oslos innbyggere samme muligheter til å utvikle seg, utfolde seg og delta i demokratiet vårt. Her kan alle byens innbyggere føle seg hjemme, uansett om de trenger å hente en bok etter seinvakt på jobb eller vil ha et hyggelig sted å tilbringe julaften, sier han i pressemeldingen.

Sånn fungerer det

deichman.no/min-side/profil kan alle Deichman-lånere over 15 år aktivere meråpent på bibliotekkortene sine. Da kan de bruke kort og PIN-kode til å låse seg inn på de meråpne bibliotekene fra 07.00 til 23.00 hver eneste dag, hele året.

Lånere som har aktivert meråpent, kan også bruke appen Oslonøkkelen til å låse seg inn.

For å ivareta lånernes sikkerhet, er bibliotekene kameraovervåket i meråpen tid. Ved flere biblioteker er vektere til stede, og kontaktinformasjon til politi og vektertjeneste er godt synlig i lokalene.

Populært tilbud

I 2019 opplevde de 13 meråpne lokalbibliotekene til sammen en halv million besøk i meråpen tid. Det utgjør 17 prosent av det samlede besøket i 2019.

— Meråpent-tilbudet vårt har vært ekstremt populært blant Oslos bibliotekbrukere i flere år, og det føles veldig godt å endelig kunne slippe folk inn utenom betjent åpningstid igjen, sier Mari Eeg i pressemeldingen.

Deichman Lambertseter, Deichman Majorstuen, Deichman Nordtvet, Deichman Nydalen, Deichman Røa, Deichman Stovner og Deichman Torshov blir meråpne så snart alt det tekniske er på plass, melder Kulturbyen.

Powered by Labrador CMS