Ole Ivars starta i Hamar-området i 1964 og har stadig mjøsbyen som base. Foto: The Oslo Way

– Ikke i min villeste fantasi har jeg drømt om at vi i Ole Ivars skulle spille på selveste Deichmans Bibliotek

Ole Ivars svingende Oslo-debut skjer på gamle Deichman hovedbibliotek. Musiker William Kristoffersen har verken fantasert, drømt eller dagdrømt om å spille i de ærverdige lokalene.

Deichman stengte, til manges sorg og fortvilelse, sine gamle biblioteksdører for godt den 30. desember i fjor. Nærmere 2500 mennesker møtte opp til dans og fest ved disco-avslutningen som ble holdt til ære for byens eldste hovedbibliotek i januar. Men nå skal det gamle lokalet snart fylles med nytt liv.

I tiden fremover vil det gamle hovedbiblioteket brukes til ulike kulturarrangementer. Foto: The Oslo Way

Er bekymret for byggets fremtid

— Festen var veldig bra. Vi fikk servert tapas og det var gode DJer som spilte til spennende lyssetting. Det var kaotiske køer og latterlig mange folk til stede. Vi synes det er trist at Deichman skal legges ned, da vi har mange gode minner etter å ha tilbragt mye tid i bygget, sa Charlotte Dedekam, en av gjestene under avslutningsfesten for det gamle biblioteket.

Sammen med Maria Kanstad uttrykte de begge et sterkt ønske om at husets sjel forblir intakt.

Charlotte Dedekam og Maria Kanstad hadde blandede følelser ved avslutningsfesten på Deichman. Foto: Emilie Pascale

— Vi er bekymret for byggets fremtid. Deichman har mye sjel, og det ville være utrolig trist om noen gjorde det om til nok et kjøpesenter. Vi håper at det kan bli til et slags kulturhus som fortsatt kan brukes av offentligheten, sa Kanstad til VårtOslo.

Ole Ivars debuterer i Oslo

Nå kan det vise seg at de to bibliotekskjære damenes ønsker kommer i oppfyllelse. I påvente av at Oslo kommune vedtar gamle Deichmans fremtid, skal bygget nemlig få huse et mylder av kulturaktiviteter.

Det var full fest da Deichmann hadde avslutning 18. januar. Foto: Emilie Pascale

I perioden 1. mars til 1. juni vil PR- og kommunikasjonsbyrået The Oslo Way stå for selve driften. På lista over aktiviteter står blant annet det norske dansebandet Ole Ivars’ konsertdebut i hovedstaden.

— Jeg kan ikke i min villeste fantasi eller i noen dagdrøm ha drømt om, eller tenkt på, at vi i Ole Ivars skulle spille i lokalene til selveste Deichmans Bibliotek og dette på vår første offisielle konsert i Oslo. Jeg gikk forbi det vakre, slottslignende bygget i tre år, mens jeg i sin tid studerte på Musikkhøyskolen. Det bare lå der elegant og ærverdig, men hvem tenkte noen gang tanken om å spille der? Det var jo slett ikke det man forbandt med en konsertsal, sier William Kristoffersen fra Ole Ivars i en pressemelding.

Avslutningsfesten tok aldri slutt. Foto: Emilie Pascale

Fylles med dans og kultur

Utenom Ole Ivars-konserten den 21. mars, vil folk få muligheten til å danse seg løs til DJ-kvelder med blant annet Bjørn Torske, Mental Overdrive, Strangefruit, Skatebård og Prins Thomas.

I tillegg til konserter og festligheter, vil det bli en rekke live podkast-innspillinger, hvor publikum er invitert. Podkasten Familieliv med Oda Weider-Krog er først ut. Hun gjester blant annet Catrin Sagen og Else Kåss Furuseth.

Snart er det nye biblioteket i Bjørvika klart. Foto: André Kjernsli

Nyåpningen av gamle Deichman skjer 6. mars, mens det nye Deichman i Bjørvika åpner den 28. mars.

Powered by Labrador CMS