Politiet inne på bibliotekfilialen på Holmlia etter at en 17 år gammel gutt tirsdag ble skadd i det politiet tror var en knivstikking.

Mindreårig gutt løslatt etter biblioteksknivstikking: – Kritisk til at politiet ønsker å fengsle et barn

Den mindreårige gutten som er siktet for å ha gått til angrep på en 17 år gammel gutt, trolig med kniv, på Deichmanske bibliotek på Holmlia tirsdag, ble løslatt onsdag.

Publisert

Det er den siktede guttens forsvarer, Usama Ahmad i Elden Advokatfirma, som opplyser dette i en pressemelding.

Gutten ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett onsdag med bevisforspillelsesfare som begrunnelse etter å ha blitt pågrepet, mistenkt for målrettet å ha gått til angrep på 17-åringen som var ungdomsarbeider ved bibliotekfilialen.

Sistnevnte ble kjørt til sykehus med det som av politiet som ble betegnet som alvorlige, men moderate skader etter hendelsen politiet raskt meldte at trolig dreide seg om knivstikking.

– Uttrykker dyp fortvilelse

Politiet anket inn tingrettens kjennelse for lagmannsretten som med det skal behandle fengslingsspørsmålet.

– Jeg er kritisk til at politiet ønsker å fengsle et barn med brev- og besøksforbud framfor andre egnede restriksjoner og tiltak i regi av helsevesenet, og at de velger å anke kjennelse inn for lagmannsretten, sier guttens forsvarer, forsvarsadvokaten.

– Min klient uttrykker dyp fortvilelse over situasjonen han har havnet i, og etter mitt syn burde han fått kvalifisert helsehjelp fremfor isolasjon i fengsel, legger advokat Usama Ahmad til.

– Ikke avhørt

Ifølge Oslo-politiet, er etterforskningen fortsatt i en tidlig fase. De har som formål å avdekke foranledningen, hva som har skjedd og årsaken til selve hendelsen. Av hensyn til etterforskningen, ville ikke politiet kommentere ytterlige detaljer onsdag. 

Ettersom både sakens dokumenter og fengslingskjennelsen er unntatt offentlighet, vil ikke heller guttens forsvarer gå mer i detalj om saken.

– Han er foreløpig ikke avhørt av politiet, og vi avventer et tilrettelagt avhør gitt hans unge alder. Han har derfor heller ikke tatt stilling til spørsmålet om straffeskyld, avslutter Ahmad.







Powered by Labrador CMS