Erik Nordengen satte standarden med sitt kanonmål etter sju minutter. Nordengen fikk lite spilletid på Skeid i fjor, men nå får han vist hva han er god for.

Erik Nordengens mål var høydepunktet mellom Skeid og Moss

Etter en livlig og til tider fartsfylt kamp mellom Skeid og Moss, kunne dommeren blåse av for uavgjort. Med to skårede mål er Skeid mestskårende lag i 1.divisjon.

Etter helgas nedsabling av serieleder Ranheim med 4-0, var mange spente på om Skeid kunne fortsette festfotballen mot Moss. Et mosselag som har overrasket positivt i innledningen av sesongen.

Skeids daglige leder Daniel Holmeide Strand lovet bortesupporterne pølse og vaffel i kiosken om de kom flere enn 100 stykker. Det klarte mossingene med suveren margin.

Beskjeden målscorer

Kampens høydepunkt kom allerede etter sju minutter. Skeids midtstopper Fredrik Flo drev ballen over midtbanen. På høyrevingen avanserte Erik Nordengen. Flos pasning var perfekt. Nordengen tok ballen ned på brystet, lot den sprette og klinte til så ballen gikk via tverrliggeren og inn, utagbart for banens beste, mossekeeper Mathias Ranmark.

— Flo har en god pasningsfot, og jeg ropte for å få ham til å sende ballen til meg. Det var et stort åpent rom ute på kanten. Det var deilig å kjenne at jeg fikk skikkelig treff, og enda deiligere å se at ballen gikk i mål, sa Erik Nordengen etter kampen. Selv mener han å ha sett like fine mål andre steder i år, men det får vi sette på kontoen for beskjedenhet.

Kråkevingen, supporterklubben til Moss, koste seg på tribunen med pølser i vaffel. Kråkene holdt et godt trykk i nitti minutter.

Mål i slow motion

Skeid var imidlertid ikke lenge i føringen. Skeidforvaret ble utspilt av et langt og høyt innlegg som ble headet tilbake inn i feltet. Der Nordengens mål var en suser, var dette nærmest ei lompe. Ballen trillet nedover leggen fra mossespiller Aksel Potur. Derfra trillet ballen i slow motion i mål, helt inne i hjørnet.

I andre omgang tok Moss tak i kampen fra start, men først etter 75. minutter får de mål. Moss er gode på kontringer, og denne satt perfekt.

Skeid kom tilbake

— I andre omgang blir vi for åpne i forsvar. Det blir store avstander i laget. Det forklarer kampbildet i begynnelsen av 2.omgang. Da blir det litt Hawaii utpå der. Vi legger om, og kommer inn i kampen igjen. At vi ikke taper denne kampen er igjen et bevis på at vi er et bedre lag i år enn i fjor, sa Skeids trener Gard Holme.

Maxwell Effiom spilte en god kamp, og var den som fastsatte resultatet til 2-2. Her er han i kamp med Sivert Felde Haugli

Skeid kom tilbake mot slutten av kampen, samtidig som Moss ble fristet til å ligge enda lavere i banen. På en retur etter en corner skårer Maxwell Effiom på et godt skudd.

Skeid fikk en stor, gratis mulighet tre minutter på overtid da et innlegg traff kneet til en mossespiller foran eget mål. Ballen var svært nær å sprette rett i vinkelen, men heldigvis for Moss gikk den over.

Forsvarsklippe Hayder Altai syntes det var en fair match, hvor Moss kontringer var det som skapte mest bry.

En fair match

— Det var en fair match. Vi hadde god kontroll fra start, men de la om etter at vi skåret, og det gjorde det vanskeligere for oss. De kjørte gode kontringer. Mot slutten lå de lavt, og da er det ikke lett å bryte igjennom, sa Skeids høyreiste midtstopper Hayder Altai. Meget god dommer var Henrikke Nervik.

Hayder Altai både gruer og gleder seg til 24. mai og første runde i NM. Da skal Skeid møte Altais barndomsklubb, Holmlia.

— Både Holmlia, og jeg hadde håpet at de kunne møte Vålerenga, i stedet ble det oss, sukket han.

1.div Nordre Åsen Skeid - Moss 2-2 (1-1)

7. min 1-0 Erik Nordengen

18. min 1-1 Aksel Potur

75. min 1-2 Noah Aleksandersson

83. min 2-2 Maxwell Effiom

Dommer Henrikke Nervik

Skeids lag: Simen Midtun Nilsen - Fredrik Flo, David Hickson, Henning Tønsberg Andresen, Haider Altay - Bendik Rise, Marcus Melchior, Torje Naustdal, Erik Nordengen - Maxwell Effiom, Kristoffer Hoven.

Innbyttere: Johnny Buduson (Hoven) Fredrik Vinje (Naustdal), Anders Johan Johansen (Flo), Florind Lokaj (Nordengen)