Dag-Eilev Fagermo har vært i hardt vær den siste tiden etter skuffende resultater for Vålerenga. Da hjalp det ikke med tap mot erkerivalen.

Nytt tap for Fagermos Vålerenga i derbyet mot Lillestrøm

Dag-Eilev Fagermo har fått huden full av Klanen etter svake resultater den siste tiden. Presset på Vålerenga-treneren økte med 0-2-tap mot Lillestrøm onsdag.

Publisert

Stemningen var som vanlig brennhet foran derbyet, der Vålerenga var tent på å revansjere søndagens 2-3-tap mot Strømsgodset. I stedet ble det nok en nedtur for Vålerenga, Fagermo og Klanen.

To lag som ga alt i duellene gjorde det vanskelig for hverandre på Åråsen. Da måtte det en dødball til før det ble nettsus for LSK. En flott innsvinger fra Ylldren Ibrahimaj ble stanget inn av Tom Pettersson i boksen etter 63 minutter.

Ti minutter før slutt kriget Lillestrøm inn enda et mål. Espen Garnås fikk stå alene på bakre stolpe og sørge for 2-0.

Lillestrøm stikker dermed fra Viking på toppen av tabellen. Lillestrøm øker forspranget kontra erkerivalen Vålerenga til hele 13 poeng etter bare ni kamper spilt.

Vålerenga får nok en storkamp søndag, når de tar imot Rosenborg på hjemmebane. Tidligere samme dag spiller Lillestrøm borte mot Tromsø, før Eliteserien tar en pause på tre uker.

Lillestrøm kriget inn 2-0 mot Vålerenga og troner alene på toppen av tabellen etter derbyseieren.

Ugjennomtrengelige Lillestrøm

En hardt presset Fagermo valgte å vrake stjernespiss Vidar Örn Kjartansson fra start mot LSK. På topp fikk 19 år gamle Seedy Jatta sjansen i favorittposisjonen.

Jatta og Vålerenga åpnet kampen best, men slet med å skape sjanser mot et bunnsolid Lillestrøm-forsvar.

I sesongens fire første hjemmekamper sto Lillestrøm med fire strake seirer, med en målforskjell på 8-0. På deres ni siste hjemmekamper i ligaen hadde Kanarifansen bare fått se ett baklengsmål på Åråsen. Det fikk de heller ikke se mot Vålerenga.

I første omgang var det lite som tydet på mål noen veier. En heltent Gjermund Åsen kom til et par småfarlige skuddforsøk for Lillestrøm, men selv om kampen beholdt høy intensitet omgangen gjennom, falt kvaliteten på spillet inn mot pause.

Kriget inn seieren

Vålerenga gjorde grep i pausen i forsøk på å ta over initiativet etter hvilen. Fagermo var klar på hva han ønsket fra spillerne til 2. omgang da han snakket med Discovery halvveis.

– Vi må skape litt mer, var beskjeden fra Fagermo, som byttet inn Petter Strand for Taofeek Ismaheel og flyttet Osame Sahraoui opp på venstrekanten.

Men det meste var som før pause i det første kvarteret etter hvilen, før Vålerenga nok en gang slapp inn et dødballmål. Som i de to siste seriekampene endte en corner med baklengsmål for Vålerenga.

Fagermo responderte umiddelbart med et trippelbytte, med blant andre Kjartansson inn for Jatta.

Men grepene til Fagermo ga ikke den nødvendige responsen til å redde noe fra derbyet på Åråsen. Med 2-0-målet til Garnås ble det altfor tungt for Vålerenga å komme tilbake i kampen igjen.

Powered by Labrador CMS