Mohammed Khan (21) mener det er dyrt å risikere 2000 kroner i bot for manglende munnbind.

— Det er dyrt for en fattig student med 2000 kroner i bot for å glemme munnbindet, mener Mohammed (21)

VårtOslo tok en tur ned i sentrum for å høre hva folk syns om de nye koronatiltakene. Se svarene.

Nå er det ikke lenger bare i kollektivtrafikken man må ha på seg munnbindet, men også i kjøpesentre, på butikker og alle andre offentlige plasser innendørs hvor det ikke er mulig å overholde én-metersregelen.

Torsdag denne uken trådte Oslos nye, strengere smittevernsregler i kraft. VårtOslo tok en tur ned i sentrum og snakket med folk om hva de syns om de nye smittevernsreglene.

— Bra med strengere smittevern

Ghiwa Al Sheikh Fattouh (23) fra Nordstrand, mener det er bra at myndighetene nå har sørget for å innføre strengere tiltak.

Ghiwa Al Sheikh Fattouh (23) syns det er bra at myndighetene stiller strengere krav til smittevern.

— Det er bra at man har bestemt seg for å gjøre noe mer med smittesituasjonen. Det er kanskje ikke alltid like lett å følge alle reglene, men det går stort sett greit, sier hun.

Hun syns derimot en bot på 2000 kroner for mangel på munnbind på påbudte steder er litt i høyeste laget.

— Det er for dyrt. Det kan kanskje fungere bra som en slags disiplin, men det kunne også vært billigere, sier hun.

Byporten i Oslo sentrum er relativt tom for kunder og forbipasserende, noe som kan gjøre det lettere å overholde én-metersregelen.

— 2000 kroner kan være dyrt for noen

— Jeg syns det er greit at ting har blitt strengere nå. Jeg tror det er bra for folk, slik at de tenker mer på at de må passe på, sier student Mohammed Khan (21).

Han mener imidlertid det ikke alltid er like lett å tilpasse seg reglene selv om man ønsker det.

— Det kan være litt vanskelig noen ganger. For eksempel hvis man springer til bussen på morgenen, på veien til skolen, så kan det jo fort skje at man har glemt munnbindet sitt hjemme. Hvis man da risikerer å få bot er det ganske kjipt, hvert fall for meg som er en fattig student. Da er 2000 kroner ganske mye penger, sier han.

— Opplever ikke reglene som utydelige

— Jeg opplever ikke smittevernsreglene som særlig utydelige, de er ganske greie å forstå, sier Finn. Han står og venter på t-banen med munnbindet godt plassert foran både munn og nese.

Finn er fornøyd med smittevernsreglene, men mener munnbindet burde vært gratis.

Han legger til at han ikke syns det er feil å bøtelegge der folk gjør åpenbare brudd på reglene.

— Munnbind burde vært gratis

— Hvorvidt man skal bøtelegge eller ikke kommer an på situasjonen. Hvis det er snakk om ting som skjer på steder hvor folk faktisk klarer å overholde avstand, så burde man ikke få bot. Men dersom det skjer ting på steder hvor man åpenbart ser at det ikke er mulig, så er det greit.

— Jeg har ikke noe særlig formening om selve størrelsen på bøtene slik de er nå, men det jeg reagerer på er at munnbind ikke er gratis. Dette burde vært gitt til folk. Dette går jo til syvende og sist ut over hele samfunnet, sier han.

Powered by Labrador CMS