Dronning Sonja, iført munnbind.

Smitte på Slottet – kongeparet satt i karantene

Kongeparet er begge symptomfrie, men må i karantene sammen 14 medarbeidere ved Det kongelige hoff. En ansatt på slottet har fått påvist covid-19.

Publisert

Kongen er i selvpålagt hjemmekarantene, mens dronningen er i karantene som følge av nærkontakt med vedkommende, heter det i en pressemelding fra Kongehuset. Både kong Harald og dronning Sonja er symptomfrie.

Har grundige smitterutiner

Som følge av karantenen vil kong Harald lede statsråd førstkommende fredag via telefon fra Bygdøy kongsgård. Kronprins Haakon skal holde en planlagt audiens for Estlands president.

— Hoffet har rutiner som er i tråd med regler og anbefalinger fra myndighetene knyttet til smittevern, blant annet praktisering av avstandsbestemmelser, bruk av munnbind, intensivert renhold og håndhygiene, samt bruk av hjemmekontor, skriver Kongehuset i pressemeldingen.

Måtte opereres for hjerteklaff

Kongen var sykmeldt en periode i høst etter at han gjennomgikk en vellykket hjerteklaffoperasjon 9. oktober. Han ble friskmeldt 1. november og holdt audienser med nye ambassadører fra Thailand, De forente arabiske emirater og Hellas 5. november.

Kongen fikk satt inn en ny biologisk hjerteklaff, ettersom hans gamle, kunstige hjerteklaff trengte utskifting.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS