Politiet er ferdig med undersøkelsen av innholdet i grotten, men er fortsatt bare i begynnelsen av selve etterforskningen av hendelsen og avhørene.

Politiet er ferdige med undersøkelsen i grotten der mange ble kullosforgiftet

Politiets krimteknikere er ferdig med undersøkelsene i grotten på St. Hanshaugen der mange ble kullosforgiftet under en ravefest i helgen.

Publisert

Krimteknikere fra politiet begynte tirsdag med undersøkelser i grotten, og fortsatte onsdag.

— Det har tatt lenger tid enn ventet å bli ferdig. Grunnen til det er at grotten har vært større og mer uoversiktlig enn først antatt. Men vi er ferdige nå, og har plombert inngangen og frigitt bunkeren til stiftelsen som eier den, sier etterforskningsleder Julie Wangensteen Lien i Oslo politidistrikt til NTB.

Ifølge etterforskningslederen har politiet gjort en del beslag i saken, blant annet et strømaggregat, men hun har foreløpig ikke den totale oversikten over beslagene.

Er bare i begynnelsen av etterforskningen

Mandag ble to personer siktet for uberettiget adgang til bunkeren, som eies av Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg.

– Det er planlagt avhør av de to siktede torsdag. I tillegg har vi avhørt vitner i går og i dag, sier Lien.

Hun sier at de foreløpig er i begynnelsen av etterforskningen.

— Vi forsøker å danne oss et bilde av hva som har skjedd, så vil vi innsnevre mer videre. Rapportene fra krimteknikerne, og brann- og redningsetaten vil ha stor betydning i den forbindelse.

Måtte bæres ut av grotten

Det var natt til søndag at mange ble kullosforgiftet under en ravefest i et tidligere tilfluktsrom ved krysset Colletts gateUelands gate på St. Hanshaugen i Oslo.

I alt 27 av festdeltakerne ble innlagt på sykehus med mistanke om kullosforgiftning. Flere av dem var bevisstløse og måtte bæres ut under evakueringen. Politiet tror nær 200 personer kan ha vært innom festen.

Powered by Labrador CMS