Stephen Butkus og Nicolai Schaaning Larsen i sitt kunstprosjekt. Foto: Helge Brekke

To Oslo-kunstnere har dekket et hotellrom med 810 portretter av mennesker i hovedstaden

Publisert

Stephen Butkus og Nicolai Schaanning Larsen har gjennom høsten skapt 810 unike portretter av mennesker i relasjon til Oslo. 

Fotograf og kunstner Stephen Butkus har, i samarbeid med kunstner og kurator Nicolai Schaanning Larsen, i høst tatt 810 unike portretter av folk i Oslo.

Resultatet har blitt en enorm portrett-utstilling, som viser mennesker i relasjon til hovedstaden.

Stephen Butkus og Nicolai Schaanning Larsen. Foto: Helge Brekke
Fra fotoutstillingen. Til og med tannkremen har et fotografi på seg. Foto: Helge Brekke
Stephen Butkus og Nicolai Schaaning Larsen i sitt kunstprosjekt. Foto: Helge Brekke
Fra utstillingen. Foto: Helge Brekke

Vil vise Oslos ansikter

— Ønsket er å skape en unik opplevelse og samtidig vise Oslos ansikter slik vi aldri har sett dem før. Kanskje finner du deg selv? En du kjenner? Eller en du bare har møtt på gata? sier kunstner Sephen Butkus i en pressemelding.

Portrettene skal vises på "Rom 810" på Clarion Hotel The Hub, bare i dag, fram til klokka 16. Rommet er i dag midt på anleggsplassen til et av Oslos største byggeprosjekter — hotellet, som ligger rett ved Jernbanetorget, åpner nemlig ikke før 1. mars 2019.

Kunstinstallasjonen bruker hele rommet som flate — og alt fra vegger og tak, ledninger og tannbørster er teppebelagt med fotografier.

— 810 er et krevende og omfangsrikt prosjekt med totalt 12 960 fotografier, men har vært gjennomsyret av en genuin positivitet og lekenhet, sier Schaanning Larsen.

Inspirert av kunstnernes tolkning

André Schreiner, hotelldirektør ved Clarion Hotel the Hub, sier i pressemeldingen at det har vært inspirerende å se hvordan kunstnerne har tolket visjonen om hotellet – som kommer til å bli et av Skandinavias største.

— Det er akkurat slike møtepunkter vi ønsker å skape når hotellet står ferdig. Prosjekt 810 har gitt oss muligheten til å involvere Oslos borgere tidlig i prosessen og invitere dem inn til en unik kunstopplevelse på innsiden av byggeplassen, sier Schreiner.

Powered by Labrador CMS