� Vi ser at det er muligheter også på østkanten i hovedstaden, sier IKEAs Clare Rodgers. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
� Vi ser at det er muligheter også på østkanten i hovedstaden, sier IKEAs Clare Rodgers. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

IKEA åpner ny butikk i Oslo sentrum. Vurderer også butikk på østkanten

Kort tid etter at tre servicesentre ble lagt ned, åpner IKEA ny butikk i nærheten av Karl Johans gate. Ifølge interiørkjeden er butikken ment for planlegging og bestilling.

Publisert

— I vår åpner det vi foreløpig kaller en planleggings- og bestillingsbutikk i nærheten av Karl Johan, sier Clare Rodgers, som er sjef for IKEA Retail i Norge, til E24.

Butikken skal være på rundt 600 kvadratmeter, langt mindre enn kjedens varehus. Planlagt åpning er rundt februar.

Ser etter lokaler på østkanten

I de nye butikkene vil det ikke finnes varer, men kunder får mulighet til å bestille kjøkken og soverom, og det vil også tilbys interiørhjelp, hvor varer bestilles på nett før de sendes hjem til folk.

Småbutikkene medfører mindre risiko uten varer, og det tar også mindre tid å etablere dem. Rodgers sier det på sikt kan bli aktuelt med butikker flere steder enn i Oslo.

— Vi starter med Oslo, og vi ser at det er muligheter også på østkanten i hovedstaden før vi ser til andre steder i Norge, sier Rodgers.

IKEAs lønnsomhet i Norge har utviklet seg negativt de siste årene, og selskapet har uttalt at de skal kutte 10 prosent av alle kostnader i Norge.

Overskudd på eiendomsdrift

Derfor måtte IKEA i august legge ned tre servicesentre. Her kan kundene se produktene og bestille for eksempel kjøkken, men ikke ta med seg varene hjem som i tradisjonelle butikker.

Selskapet som drifter butikkene, gikk med nærmere 100 millioner kroner i underskudd i forrige regnskapsår. Konsernet bokførte imidlertid et betydelig overskudd innen eiendomsdrift, noe som gjorde at IKEA samlet sett gikk med overskudd.

Powered by Labrador CMS