I dette lokalet, inne på sameiet til Ringnes park, er det søkt om skjenkebevilling. Foto: Marianne Husum
I dette lokalet, inne på sameiet til Ringnes park, er det søkt om skjenkebevilling. Foto: Marianne Husum

Naboer fortviler over nok en søknad om skjenkebevilling i Ringnes Park

Ikke bare én gang bestemte bydelsutvalget at sameiet skulle få en pub inne på området sitt. Nå har bydelsdirektøren gitt grønt lys til enda en skjenketillatelse inne på Ringnes park. Beboerne er fortvilte.

Publisert

I april fikk Ringnes Bryggerier, tross sterk motstand fra beboere og naboer, skjenkebevilling til en ny pub i Ringnes Park. Nå har Ringnes Brygghus AS, søkt om samme type bevilling for selskapets festsal, som ligger rett ved siden av. Festsalen er lokalisert i indre gårdsrom i boligkomplekset, rett ved siden av Ringnes Park FUS barnehage.

Naboene er nok en gang fortvilet, og i kveld kommer saken opp i bydelsutvalget i bydel Sagene.

Styreleder i sameiet Ringnes park Vest, Marianne Husum. Foto: Privat
Styreleder i sameiet Ringnes park Vest, Marianne Husum. Foto: Privat

— Potensielt kan dette være mye verre enn brygghuset, da det her ikke er noen port som kan holde de besøkende ute fra vårt indre gårdsrom. Festsalen ligger slik til at besøkende må inn og ut via gårdsrommet. Vi er dessverre bygget slik at det kunne vært holdt konserter her. Lyden bærer ekstremt godt, sier styreleder i sameiet Ringnes Park Vest, Marianne Husum, til VårtOslo.

Frykter for nabolagets framtid

Siden 2001 har Ringnes Festsal blitt brukt til kursaktiviteter og ølsmaking. I snitt har det vært fire til seks grupper på besøk i måneden, men med større aktivitet rundt julebordsesongen.

Styrelederen er redd et ja til nok en skjenkebevilling vil gjøre stor skade på et rolig og familievennlig boligområde.

— Vi frykter strøkets rolige karakter vil bli ødelagt. Det er noen få som synes det er kult. Enkelte bryr seg ikke, og 350 mennesker opplever dette som ødeleggende for vårt bomiljø, understreker hun.

Et svik mot tidligere løfter

I søknaden har bryggerigiganten, ifølge Husum, oppgitt at de ikke ser for seg noen økning i belastningen når det gjelder støy og trafikk for beboerne.

Dette lokalet har vært brukt til kurslokale og ølsmaking siden 2001. Foto: Marianne Husum
Dette lokalet har vært brukt til kurslokale og ølsmaking siden 2001. Foto: Marianne Husum

Dette har Husum lite tiltro til.

— Når de sier at det kun vil være som før, har vi ingen grunn til å tro på det. De har pusset opp for masse penger, og det er lite sannsynlig at de ikke satser på en utvidet drift, mener hun.

Husum mener et ja fra lokalpolitikerne til den siste søknaden vil være et svik i forhold til tidligere lovnader om å gjøre området til en motpol til det mer unge trendy utelivsområdet som deler av Grünerløkka har utviklet seg til.

Alkohol eller bomiljø?

Beboerne mener den nylig avsluttede kampen mot skjenkebevillingen til bryggeriets nye pub burde sende et sterkt signal til bydelens folkevalgte.

Det er her, i den staselige gamle festsalen, at Ringnes nå har søkt om ny skjenkebevilling. Foto: Ringnes ølsenter
Det er her, i den staselige gamle festsalen, at Ringnes nå har søkt om ny skjenkebevilling. Foto: Ringnes ølsenter

— Våre lokale politikere kan ta hensyn til hvilket konsept serveringsstedet skal ha. De kan sette vilkår for driften, og de kan si at bomiljøet vårt er viktigere enn alkoholnæringens behov for alkoholservering. Eller de kan la være å bry seg, sier styrelederen.

Hun er oppgitt over konklusjonen til bydelsutvalgets flertall i forhold til den tidligere vedtatte puben, men gir lokalpolitikerne en ny sjanse.

— Vi beboere har fortsatt et håp om at våre lokale politikere skal bry seg om oss og vårt bomiljø, påpeker Husum.

Les også: Etter 110 års forretningsdrift er det slutt for Birkelunden spillekiosk i Thorvald Meyers gate

Bydelsdirektør tilrår skjenking

Men den nye bydelsdirektøren i bydel Sagene, Morten Sanden, innstiller på at Ringnes tildeles skjenkebevillingen de søker om.

bydelsdirektør Morten Sanden. Foto: Privat
bydelsdirektør Morten Sanden. Foto: Privat

Ifølge saksdokumentene opplyser Ringnes at de ved sene arrangementer vil be gjestene respektere naboene og bruke nærmeste utgang (i Biermanns gate). Konsekvensene for naboene blir dermed uendret med den nye skjenkebevillingen, går det frem av et bakgrunnsnotat.

Bydelsdirektørens anbefaler at åpningstiden for festsalen settes til kl 01.00 og skjenketiden til 00.30.

Powered by Labrador CMS