Lurer du på hvem som skal representere Oslo de neste fire årene? Foto: John Erling Blad/Wikipedia

Dette blir den nye Oslo-benken på Stortinget

Vi har laget en oversikt over de som skal sitte på Oslo-benken på Stortinget de neste fire årene og representere byen vår.

Da er det avgjort hvem som har blitt valgt inn til Stortinget, og vi har laget en oversikt over den nye Oslo-benken. Under kan du lese hvem de 19 menneskene som er innvalgt fra Oslo er.

Høyre (5)

Ine Eriksen Søreide. Foto: Stortinget

Ine Marie Eriksen Søreide (41) - bydel Gamle Oslo

Eriksen Søreide har vært innvalgt på Stortinget siden 2005, og har vært forsvarsminister i Stortingsperioden som har gått. Eriksen Søreide er oppvokst på Strømmen og i Tromsø og har juridisk embetseksamen og informasjonskurs fra Forsvarets høyskole. Tidligere har hun blant annet vært leder i kirke- utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget.

Foto: Piaprestmo, via Wikimedia Commons

Nikolai Astrup (39) - bydel Frogner

Astrup har vært innvalgt på Stortinget siden 2009 og leder i Oslo Høyre siden 2012. I 2016 ble han leder i Stortingets transport- og kommunikasjonskomite. Astrup er utdannet statsviter, og har tidligere vært medlem i energi- og miljøkomiteen. Astrup er blant de rikeste på Stortinget.

Michael Tetzschner (63) - bydel Vestre Aker

Foto: Høyre

Tetzschner har vært innvalgt på Stortinget siden 2009 og har de siste fire årene vært leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen. Han er utdannet jurist og voldgiftsdommer, og praktiserte advokatyrket fra 2001-1009. I 2006 ble han valgt til leder av Oslo Høyre, noe han var til 2012. Tetzschner er gift med tidligere politiker Kristin Clemet.

Heidi Nordby Lunde. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen/Høyre

Heidi Nordby Lunde (44) - bydel Grünerløkka

Nordby Lunde har vært vararepresentant på Stortinget for statsråd Ine Marie Eriksen Søreide siden 2013, og har sittet i Stortingets finanskomité som Høyres skattepolitiske talsperson. I tillegg til å være politiker er hun skribent og foredragsholder. Hun har studert informasjon og samfunnskontakt ved BI og kunsthistorie ved Folkeuniversitetet.

Foto: Oslo Høyre

Mudassar Hussain Kapur (40) - bydel Nordstrand

Kapur har vært innvalgt på Stortinget siden 2013, og har vært medlem av kommunal- og forvaltningskomiteen. Han har studert markedsføring ved BI og har en MBA i strategisk ledelse fra NHH. Tidligere har Kapur jobbe med salg og markedsføring i Shell og vært kampanjesjef i Høyres hovedorganisasjon.

Fremskrittspartiet (2)

Foto: FrPMedia

Siv Jensen (48) - bydel Nordstrand

Jensen har vært innvalgt på Stortinget for Oslo siden 1997, og har de siste fire årene vært finansminister. Tidligere har hun blant annet vært medlem i utenriks- og forsvarskomiteen og leder i finanskomiteen. Jensen er leder i Fremskrittspartiet, og er utdannet diplomøkonom.

Christian Tybring-Gjedde. Foto: Wikipedia/Creative Commons

Christian Tybring-Gjedde (54) - bydel Ullern

Tybring-Gjedde har vært innvalgt på Stortinget siden 2005. De siste to årene har han vært andre nestleder i utenriks- og forsvarskomiteen, og siden 2013 medlem i Europautvalget. Tybring-Gjedde har en bachelorgrad i statsvitenskap og en mastergrad i internasjonal politikk. Han er far til Høyres syvendekandidat i Oslo i årets valg, Mathilde Tybring-Gjedde.

Venstre (2)

Trine Skei Grande. Foto: Mona Lindseth/Venstre

Trine Skei Grande (47) - bydel Gamle Oslo

Skei Grande er leder i Venstre, og har vært innvalgt på Stortinget siden 2005. Siden 2013 har hun vært medlem i utenriks- og forsvarskomiteen og i Europautvalget. Hun er opprinnelig fra Overhalla i Nord-Trøndelag og er utdannet med grunnfag i sosialøkonomi og historie og mellomfag i statsvitenskap. Tidligere har Skei Grande blant annet arbeidet som journalist, lærer og foreleser.

Ola Elvestuen (49) - bydel St. Hanshaugen

Ola Elvestuen. Foto: Stortinget

Ola Elvestuen har vært nestleder i Venstre siden 2008 og innvalgt på Stortinget fra Oslo siden 2013. Elvestuen var byråd for miljø og samferdsel i Oslo fra oktober 2011 til september 2013. Før han begynte å jobbe i Venstre, arbeidet han som bartender, fotomodell, selger, gartnerassistent og bygningsarbeider.

Arbeiderpartiet (6)

Foto: Pål Laukli/Arbeiderpartiet

Jonas Gahr Støre (57) - bydel Vestre Aker

Gahr Støre er leder av Arbeiderpartiet og har innvalgt på Stortinget for Oslo siden 2009. Tidligere har han vært Norges helse- og omsorgsminister og utenriksminister. Siden 2014 har han vært medlem i utenriks- og forsvarskomiteen. Gahr Støre er utdannet statsviter og har blant annet vært generalsekretær i Norges Røde Kors mellom 2003 og 2005.

Marianne Marthinsen. Foto: Arbeiderpartiet/Wikipedia

Marianne Marthinsen (37) - bydel Vestre Aker

Marthinsen har vært innvalgt på Stortinget siden 2005, og har siden 2014 vært første nestleder i finanskomiteen og medlem i valgkomiteen. Hun er utdannet samfunnsøkonom og har tidligere arbeidet som pleieassistent og journalist i Romerikes Blad og NRK. Hun er siden 2014 Arbeiderpartiets finanspolitisk talsperson.

Jan Bøhler. Foto: Wikipedia

Jan Bøhler (65) - bydel Alna

Bøhler har vært innvalgt på Stortinget siden 2005, og har de siste fire årene vært medlem av kommunal og forvaltningskomiteen. Bøhler er oppvokst i Groruddalen og er utdannet cand.mag. fra Universitetet i Oslo. Han har tidligere arbeidet som ungdomsarbeider og fritidsklubbleder.

Foto: Tore Sætre/Wikimedia

Siri Gaasemyr Staalesen (44) - bydel Nordstrand

Gaasemyr Staalesen har vært innvalgt som vararepresentant på Stortinget de siste fire årene. Hun er utdannet historiker og har tidligere arbeidet med byplanlegging i plan- og bygningsetaten i Oslo og i miljøverndepartementet. Gaasemyr Staalesen er partisekretær i fylkeslaget for Ap i Oslo.

Foto: Wikipedia

Espen Barth Eide (53) - bydel Vestre Aker

Barth Eide var forsvarsminister fra 2011-2012 og utenriksminister fra 2012-2013. Han er utdannet statsviter, var fra 2014-2016 direktør i Verdens Økonomiske Forum og det siste året FNs spesialutsending på Kypros, før han vendte tilbake til Oslo for å stille til valg i Oslo. Barth Eide er utdannet statsviter.

Zaineb Al-Samarai. Foto: Bernt Sønvisen/Ap

 

Zaineb Al-Samarai (29) - bydel Grünerløkka

Zaineb Al-Samrai har ikke vært innvalgt på Stortinget tidligere. Hun har sittet i bystyret fra 2011. Al-Samrai er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, og har arbeidet som kommunikasjonsrådgiver for Blå Kors og for konsulentselskapet Rud Pedersen. Hun har vært leder av Holmlia Sportsklubb tidligere.

Miljøpartiet de Grønne (1)

Une Aina Bastholm. Foto: Miljøpartiet De Grønne

Une Aina Bastholm (31) - bydel St. Hanshaugen

Bastholm har ikke vært innvalgt på Stortinget tidligere. Hun har siden 2016 vært MDGs nasjonale talsperson, og har vært politisk rådgiver for partiet på Stortinget fra 2013-2016. Bastholm er utdannet statsviter og har tidligere jobbet i Naturvernforbundet og Dyrevernalliansen.

Sosialistisk Venstreparti (2)

Foto: Marius Nyheim Kristoffersen

Kari Elisabeth Kaski (30) - bydel Bjerke

Kaski har ikke vært innvalgt på Stortinget tidligere. Hun kommer opprinnelig fra Kirkenes, har bodd i Oslo siden 2005 og er partisekretær i SV. Kaski har tidligere vært medlem av sentralstyret i Natur og Ungdom og vært politisk rådgiver for organisasjonen ZERO.

 

Petter Eide. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen

Petter Eide (58) -  bydel Gamle Oslo

Eide har ikke vært innvalgt på Stortinget tidligere. Han har vært medlem i SV siden 1983, og arbeider nå i Conow kompetansesenter for internasjonale relasjoner, hvor han rådgiver virksomheter om menneskerettigheter, freds- og sikkerhetspolitikk og bistand. Eide er utdannet lærer med hovedfag i sosialantropologi.

Rødt (1)

Bjørnar Moxnes. Foto: André Løyning

Bjørnar Moxnes (36) - bydel Nordstrand

Moxnes har ikke vært innvalgt på Stortinget tidligere. Han har ledet Rødt siden 2012, og vært gruppeleder for Rødts bystyregruppe i Oslo. Moxnes er født og oppvokst på Nordstrand i Oslo. Han er utdannet sosiolog fra Universitetet i Oslo, og ble i  2004 valgt til leder av Rød Ungdom.

 

Powered by Labrador CMS