Brannen i Heibergløkka barnehage natt til lørdag startet etter alt å dømme i bygget som binder de to sveitservillaene sammen. Foto: Christian Boger

– Jobber på spreng med å finne erstatningslokaler etter brannen i Heibergløkka barnehage

Brannskadene på Heibergløkka barnehage ved Tøyenparken er så store at sveitservillaene ikke kan brukes mandag morgen. � Det jobbes på spreng for å finne erstatningslokaler til barnehagen, opplyser kommunale Omsorgsbygg.

Publisert

Det var ved 02.40-tiden natt til lørdag det brøt ut brann i Heibergløkka barnehage på Tøyen. Store brannmannskaper rykket ut  til brannstedet, og fikk relativt raskt kontroll over brannen.

Lørdag formiddag viser det seg at skadene på barnehagen er for omfattende til at den kan tas i bruk mandag morgen.

Heibergløkka ble oppført i 1848 på Tøyen, som sommerbolig for lege Christen Heiberg, og var en landets første sveitservillaer. «Heiberghusene», to hus forbundet av en svalgang, var tegnet av arkitekt Johan Henrik Nebelong, ifølge Wikipedia.

— Saneringseksperter på plass

— Vi vurderer at skadene på bygget er for store til at vi kan åpne igjen mandag morgen. Nå har vi saneringseksperter på plass og de vil være ferdige med å sikre bygget i løpet av dagen, sier kommunikasjonssjef i Omsorgsbygg, Marte Svenneby, til VårtOslo.

Brannvesenet rykket ut med sju biler for å stanse brannen i Heibergløkka barnehage natt til lørdag. Foto: Christian Boger

På grunn av skadeomfanget er det nødvendig å finne alternative barnehageplasser til de 27 barna som daglig utfolder seg i barnehagen.

— Bydelen har siden tidlig i morges jobbet på spreng for å finne alternative plasser til barna i den perioden barnehagen holder stengt. Dette er et arbeid som fortsatt pågår, opplyser kommunikasjonssjefen.

Foreldre bes kontakte bydel Gamle Oslo

Det var lørdag formiddag for tidlig å si noe om hvor lenge barnehagen i de to sveitservillaene i utkanten av Tøyenparken vil holde stengt.

Foreldre ved barnehagen vil bli kontaktet direkte av barnehagekontoret i bydelen med mer informasjon om hvordan hverdagen vil bli fra mandag morgen.

— Er det foreldre som har spørsmål må de ta kontakt med bydelen og ikke oss i Omsorgsbygg, understreker Svenneby.

Powered by Labrador CMS