Vålerenga Hockey

Vålerenga spillerne takker fansen etter første seier i Furuset Forum. Foto: Anna Carlsson

Første dropp for VIF hockey i «fiendens leir»

Publisert

I mange år var hockeyoppgjørene mellom Vålerenga og Furuset et av de giftigste derbyene i norsk idrett. Lørdag ettermiddag gikk startskuddet for Vålerenga Hockeys nye tilværelse med Furuset Forum som hjemmearena.

Rune Hansen, Bjørn «Botta» Skaare, Torbjørn Orskaug, brødrene Bratz  og Øyvind «Løsa» Løsåmoen mot Bjørn «Donald» Kolsrud, Tor Helge «Totto» Eikeland, Roy Johansen, Arne Billkvam, Jon Magne Karlstad og Jim «Jimmer’n» Marthinsen. Byderby på sitt beste på tidlig 80-tall. Hatet var stort og prestisjen ved seier var enorm.

Få, om noen, hadde noen gang trodd Vålerenga og Furuset skulle dele hall. Nå har det blitt en virkelighet, dog mer av nødvendighet, med rivingen av Jordal Amfi, enn av en nyfunnet kjærlighet mellom klubbene. Lørdag ettermiddag åpnet Vålerenga og Kongsvinger ballet i Furuset Forum.

Pucken slippes for første gang i Furuset Forum. Foto: Anna Carlsson

En god ettermiddag på ukjent is
En av Vålerenga-lagets store profiler, Martin Lauvmann Ylven, hadde en god ettermiddag på ukjent is. Selv synes han det var litt spesielt å ikke spille hjemmekamp på Jordal.

— Dette ble jo selvfølgelig litt spesielt, men det blir moro å få litt hjemmerutiner igjen. Det har vært en del bortematcher. Vi får se dette som vår nye hjemmearena inntil videre og prøve å finne flyten her, sier han.

Hovedtrener Roy Johansen var godt fornøyd med forholdene på den nye hjemmearenaen, men savnet kontakt med publikum.

— Dette er en god erstatningsarena for Jordal, men det er litt rart å ha ryggen mot publikum. Opplevelsen blir en litt annen enn hva den var på Jordal sier han.

Fanøy Salos første mål for VIF
Det var ikke de aller største forventningene foran debutkampen i Furuset Forum. Bunnlaget Kongsvinger skal vanligvis være grei skuring for Oslos iskrigere, men en elendig serieform gjorde at nervene hos hjemmelaget var i helspenn før matchen. Bedre ble det ikke da Kongsvinger tok ledelsen i overtallsspill etter fem minutter.

Det skulle heldigvis ikke ta lang tid før Vålerengas iskrigere svarte og det var unggutten Espen Fanøy Salo som fikk gleden av å sette det første målet for Vålerenga i deres nye arena.

Espen Fanøy Salo scoret Vålerengas første mål i Furuset Forum. Foto: Anna Carlsson

— Det var veldig morsomt å få score det første målet i ny arena. Jeg har jo egentlig scoret alt for lite i år, sier Fanøy Salo.

Han er også godt fornøyd med den nye arenaen.

— Det er godt å få en skikkelig garderobe, men selve hallen blir litt grå, og kontakten med publikum blir ikke den samme som på Jordal, sier den ferske spilleren.

— En middels kamp
Vålerenga stod løpet best og vant til slutt 3-2, et resultat som ikke imponerte noen. Heller ikke trener Johansen.

— Dette var en helt middels kamp av oss. Vi skulle avgjort dette mye tidligere, men det var godt å komme inn på vinnersporet igjen. Nå må vi bare jobbe hardt for å samle flest mulig poeng fram mot sluttspillet, slik at vi kan dra nytte av hjemmefordelen der, konstaterer han.

Vålerenga hadde ful kontroll i kampen mot Kongsvinger. Foto: Anna Carlsson

 

 

Powered by Labrador CMS