Leder av leieboerforeningen er lettet og svært glad over at byrådet til slutt ikke valgte å kutte i budsjettene deres. Foto: Tore Fjeld / Leieboerforeningen

Leieboerforeningen reddes i årets budsjett: – Dette er en veldig god dag

Publisert

Leieboerforeningen fryktet for sin framtid etter årets budsjettforslag. Nå er de sikret finansiering på lik linje med fjoråret.

I byrådets budsjettforslag for 2018 var driftstilskuddet til Leieboerforeningen foreslått redusert fra 1.5 millioner til 650.000. Nå har gruppeleder i Miljøpartiet de Grønne, Harald Nissen, lykkes med å fjerne kuttet.

— Gjennom tilleggsmeldingen til budsjettet, har vi fått medhold i å opprettholde Leieboerforeningens driftstilskudd på samme nivå som i fjor. Dette er vi veldig godt fornøyde med, sier han til VårtOslo.

— Viktig å ta vare på de frivillige

Nissen understreker at det for partiet har vært viktig å ta vare på den frivillige innsatsen som gjøres på en rekke områder rundt omkring i byen. Han mener at ikke minst Leieboerforeningen gjør en kjempeinnsats.

Gruppeleder i MdG, Harald Nissen, er svært fornøyd med å få opprettholdt den kommunale støtten til Leieboerforeningen. Foto: Oslo MdG

Gruppelederen håper dette er siste gangen bystyrepolitikerne må minne byrådet på det arbeidet disse organisasjonene gjør og behovene de har, skal oppgavene bli utført.

Fryktet for framtiden

Daglig leder i Leieboerforeningen, Lars Aasen, var svært lite fornøyd med kuttet i budsjettforslaget.

— Vi søkte om en støtte på 1.6 millioner, men dette ble avslått. Med de bevilgede 650.000, er vi tilbake på 2016-nivå. Mye av det arbeidet vi driver, vil bli skadelidende, sa han til VårtOslo etter fremleggelsen av budsjettforslaget.

I dag kan veteranen pustet lettet ut. Også neste år vil foreningen kunne gi god hjelp til de som måtte trenge det.

– En veldig god dag

– Dette er en veldig god dag. Nå kan vi fortsette og forsterke arbeidet vi gjør for de vanskeligstilte på boligmarkedet.

Leieboerforeningen har vært i kontakt med alle byrådspartiene for å finne en løsning. – De fortjener alle en stor takk for å ha tatt våre utfordringer inn over seg og funnet de midlene vi ba om.

– Etter en slik kamp i to år, håper jeg nå byrådet ser hva som kreves for å holde arbeidet vårt ved like. Jeg håper vi slipper å ta slike omkamper i framtiden. De skaper bare usikkerhet og tvil, og vi trenger forutsigbarhet, sier Aasen.

— Fontenehusene får også påslag

Leieboerforeningen var ikke eneste frivillige organisasjon som hadde slitt i byrådets budsjettforslag. Også Fontenehusene i Oslo og Fontenehuset Oslo Øst ble rammet hardt økonomisk der. Etter innspill fra Nissen og hans partifeller får begge organisasjonene styrket det foreslåtte tilskuddet fra kommunen betraktelig. Begge vil få rundt sju millioner i kommunalt driftstilskudd for 2018.

Fontenehuset på Tøyen ligger bak denne fasaden. Foto: Ssu
Powered by Labrador CMS