Midtbaneterrieren Sander Berge skal være på vei til Sheffield United i Premier League Det kan gi Vålerenga fotball sårt tiltrengte inntekter. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sander Berge på vei til Premier League. Vålerenga kan tjene store penger

Midtbaneterrieren Sander Berge skal være nær en overgang til engelske Sheffield United. Overgangen kan gi Vålerenga fotball inntekter i 20-millioners klassen.

Publisert

Den norske landslagsspilleren Sander Berge (22) er en av Norges mest ettertraktede fotballspillere. Midtbaneankeret, som for tiden spiller i belgiske Genk, skal, ifølge troverdige The Guardian, være på vei til Sheffield United i Premier League.

Overgangen skal koste Sheffield-klubben 25 millioner pund, eller nærmere 300 millioner kroner.

Vålerenga har videresalgsklausul

Asker-gutten startet karrièren på juniornivå i hjembygda, før han som 17-åring ble plukket opp av Vålerenga. På Valle fikk han to sesonger og 36 kamper før turen gikk videre til belgisk fotball.

Da han forlot klubben etter 2016-sesongen, skal kloke hoder i Vålerenga ha sørget for å få med en videresalgsklausul i avtalen med Genk. Det er ikke helt klart hvor stor prosent av overgangssummen osloklubben vil ha krav på, men det kan, ifølge personer med tilknytning til klubben, dreie seg om ti prosent av salgssummen.

Konfidensiell avtale

Det betyr i så fall at Vålerenga kan tjene opp mot 30 millioner norske kroner på overgangen.

Daglig leder i Vålerenga fotball, Erik Espeseth, vil ikke bekrefte beløpet. – Avtalen med Genk er konfidensiell, så dette kan vi ikke uttale oss om, sier han til VårtOslo.

Powered by Labrador CMS