Vålerengas midtbanegeneral Sheda Spitse, her med sønnen, ble mandag valgt til årets kvinnelige fotballspiller i Norge. Foto: Christian Boger

Vålerengas Sherida Spitse (29) kåret til årets norske damespiller

Vålerenga-jentenes midtbanesjef og kaptein ble mandag kåret til årets damespiller i den norske toppserien i 2019. � Dette er hele klubbens pris, sier Sherida Spitse.

Publisert

Flere fotballkjennere VårtOslo har snakket med vil ha det til at Vålerengas nederlandske kaptein, Sherida Spitse, er den beste spilleren som noensinne har spilt i Toppserien.

— Sherida er nok den beste spilleren som har spilt i norsk damefotball, har Vålerengas sportssjef Eli Landsem uttalt overfor VårtOslo flere ganger iløpet av sesongen.

Mandag kveld ble hun stemt fram som årets kvinnelige spiller under "Fotballfesten" på Ullevål stadion.

— Ikke bare min pris

Den 29 år gamle nederlenderen var svært fornøyd over å motta prisen.

— Jeg er utrolig stolt over denne prisen. Det betyr mye for meg. Jeg har hele tiden jobbet for å utvikle meg til å bli en bedre spiller, og det er selvsagt hyggelig å bli lagt merke til for innsatsen man har lagt ned, sier Spitse til Vålerengas hjemmesider.

Men nederlenderen, som ikke er veldig glad i rampelyset, dedikerer også prisen til familie og lagvenninner.

Det har vært en god medaljehøst for Vålerenga-kaptein Sherida Spitse. Først ble det sølvmedalje i serien, cupfinale og så anerkjennelse som norsk kvinnefotballs beste spiller denne sesongen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

— Jeg må rette en stor takk til Jolien (ektefellen), mine foreldre og ikke minst alle medspillere, trenere, administrasjon og hele klubben. Dette er ikke bare min pris, men også deres, sier Spitse.

Vålerenga-spilleren vant kåringen foran Kennya Cordner fra Sandviken og Synne Jensen fra Røa.

— Holder høyt internasjonalt nivå

29-åringen, som var med å vinne EM-gull for Nederland i 2017 og VM-sølv i år, kom til Vålerenga før 2018-sesongen. I mai i år forlenget hun kontrakten ut 2021.

— Jeg trives veldig godt i Norge og Vålerenga, og det gjør også min kone og sønn. Vi ønsker å utvide familien vår en dag, sa nederlenderen til Vålerengas nettsted da hun signerte ny kontrakt i mai i år.

Under mandagens prisoverrekkelse la juryen vekt på at Spitse har vært helt avgjørende for Vålerengas gode resultater denne sesongen.

— Vålerengas kaptein holder høyt internasjonalt nivå, og sommerens VM-finalist har ledet hovedstadslaget gjennom en strålende sesong rent sportslig. Spitse har kvaliteter på en nivå få andre i Toppserien kan matche, noe som har vært avgjørende for Vålerenga denne sesongen, het det i juryens begrunnelse for pristildelingen.

Powered by Labrador CMS